Adžić impresionira i u carstvu Adidasa: Sanja o prvom timu, a znakovi sa treninga u Njemačkoj obećavaju

"Mentalitet i prava takmičarska želja miješaju se s tehnikom i umijećem s loptom - to Adžić pokazuje i u Njemačkoj", piše "Tutosport"

17248 pregleda 10 komentar(a)
Adžić tokom treninga u Hercogenaurahu, Foto: Juventus FC/X
Adžić tokom treninga u Hercogenaurahu, Foto: Juventus FC/X

Najprije u trenig centru Juventusa Kontinasi, a onda i Hercogenaurahu, malom gradu u Njemačkoj poznatom po velikom Adidasu - prvi dani Vasilija Adžića među "bjankonerima" prema izvještajima italijanskih medija protiču po idealnom scenariju.

Da je crnogorski biser na pravi način odradio prvi dio priprema u Torinu istakao je i trener "stare dame" Tijago Mota, kao i to što ga odveo na pripreme sa prvim timom u Bavarsku.

A, Adžić je i u trening centru koji je tokom nedavnog Eura 2024 kao bazu koristila reprezentacija Njemačke nastavio u istom ritmu.

"Crnogorac rođen 2006. godine poslije Kontinase impresionira i na treninzima u Njemačkoj - i sanja o prvom timu", napisao je "Tutosport", koji je Adžića okarakterisao kao "dragulja".

Poznati torinski sportski list je na zanimljiv način opisao ono što bivši fudbaler Budućnosti radi na treninzima.

"Mentalitet i prava takmičarska želja miješaju se s tehnikom i umijećem s loptom - to Adžić pokazuje i u Njemačkoj", piše "Tutosport".

Nije samo fudbalski aspekt novog "broja 17" Juventusa oduševio Italijane...

"​​Crnogorac takođe zaslužuje poštovanje zbog svog stava - na terenu i van njega. Sluša savjete, ponaša se pristojno sa svim ljudima u Juventusu, a već ga cijene i navijači. Da li će se izboriti za mjesto u Motinom Juveu pokazaće vrijeme i rad. Ali znakovi iz Njemačke ohrabruju", dodao je pomenuti list.

Bonus video: