Dečić želi da pokaže više, Peković optimista: Dvomeč sa TNS-om nam je bio dobra škola

Crnogorski šampion u srijedu gostuje Dinamo Batumiju u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencije

10060 pregleda 6 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Fudbaleri Dečića nastavljaju evropski put, čeka ih nastup u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencije.

Protivnik je Dinamo Batumi, prva utakmica je u Gruziji u srijedu od 19 sati i Tuzani žele da pokažu više, ali i da urade više nego što je to bio slučaj u dvomeču sa velškim TNS-om u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

„Igramo protiv dobre ekipe, koja je to pokazala i protiv Ludogoreca u dvije utakmice - Bugari su prošli uz mnogo sreće, tako što su u revanšu dozvolili mnogo šansi”, kaže za „Vijesti” trener Dečića Milorad Peković.

Dinamo je šampion Gruzije.

„Rival igra brz i direktan fudbal i mi moramo da budemo spremni na to. Da odigramo agresivno, da ne ostavljamo prostor i da pokažemo da možemo da pariramo na ovom nivou. U Evropi se igra drugačije, brže i mi želimo da izgledamo tako. Vjerujem i da hoćemo, da ćemo na svakom dijelu terena biti konkurentni timu koji je veoma opasan”, dodao je Peković.

Dečič je u Velsu izgubio 3:0 od TNS-a, u Podgorici bilo 1:1.

„Nismo bili toliko slabiji koliko govori rezultat prve utakmice. Primili smo jeftino golove, gotovo identične i to je napravilo razliku. U polju to nije izgledalo loše i radili smo na tim nedostacima posljednjih dana. Taj dvomeč protiv Velšana će nam sigurno pomoći pred Dinamo, bio je dobra škola”, zaključio je Peković.

Očekuje se da za Dečić debituje novajlija Žarko Tomašević, a naš šampion na ovom gostovanju ne može da računa na Andreja Bajovića, Sašu Balića i Roberta Đeljaja.

Bonus video: