TNS nokautiran u Budimpešti, Partizan u Lublinu

Prvi mečevi 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona

39607 pregleda 39 reakcija 11 komentar(a)
Slavlje fudbalera Dinama nakon jednog od golova protiv Partizana, Foto: FC Dynamo Kyiv/Facebook
Slavlje fudbalera Dinama nakon jednog od golova protiv Partizana, Foto: FC Dynamo Kyiv/Facebook

Da je Nju Sejnts ili TNS daleko od ozbiljne ekipe za evropske priče vidjelo se čak i kada je preskočio crnogorskog prvaka Dečić, a sve limite velškog šampiona večeras je u potpunosti otkrio Ferencvaroš.

Mađarski prvak je sa 5:0 "razbio" TNS i praktično se već plasirao u 3. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

FTC je već do 24. minuta imao 3:0, a u drugom dijelu je do 62. završio priču - blistao je Adama Traore sa tri pogotka, a strijelci za domaćina bili su još Kristofer Zakariasen i Markinjos.

Limite je u drugoj rundi kvalifikacija pokazao i vicešampion Srbije - Partizan je sa 6:2 poražen od kijevskog Dinama u Lublinu, gdje je ukrajinski velikan bio domaćin.

A, ništa na istoku Poljske nije najavljivalo takav epilog, kada su "crno-bijeli" u 22. minutu poveli sa penala koji je hladnokrvo izveo Mateuš Saldanja.

Raspad sistema ekipe Aleksandra Stanojevića desio se za pet minuta - od 40. 45. Dinamo je preko majstora iz reprezentacije Ukrajine Mikole Šaparenka, Volodimira Bražka i Oleksandra Karavajeva okrenuo na 3:1.

Početkom nastavka semafor u Lublinu je pokazivao 4:1, kada je pogodio Vladislav Kabajev, dok je kakvu-takvu nadu u 66. vratio Saldanja drugim golom na meču.

Ipak, i tu malu nadu do kraja su "ubili" Denis Popov i Oleksandr Pihaljonok - čini se i riješili pitanje putnika u narednu rundu prije revanša u Beogradu.

U drugom kolu kvalifikicija Karabag, naših Marka Jankovića i Marka Vešovića, bez mnogo muke slavio je na Gibraltaru protiv Linkolna (2:0).

FSCB, nekadašnja Steaua, nije uspjela da stekne prednost pred revanš protiv Makabija iz Tel Aviva (1:1), a lijevi bek Crne Gore Risto Radunović odigrao je cijeli meč.

Kvalifikacije za LŠ, 2. kolo

Bodo/Glimt - RFS 4:0

Panevežis - Jagelonija 0:4

Linkoln - Karabag 0:2

APOEL - Petroklub 1:0

Malme - Klaksvik 4:1

FSCB - Makakbi TA 1:1

Dinamo K - Partizan 6:2

FTC - TNS 5:0

Santa Koloma - Midtjiland 0:3

Lugano - Fenerbahče 3:4

Šamrok - Sparta Prag 0:2

Bonus video: