Vukčević predstavljen u Kartaheni: Želio sam ponovo da igram u Španiji, Šipčić mi je rekao mnogo lijepih stvari o klubu

"Prije svega želim da idem utakmicu po utakmicu, jer ih u sezoni imamo mnogo... Segunda je veoma izjednačena liga, vidjećemo kako će sve da izgleda"

16264 pregleda 3 komentar(a)
Vukčević na predstavljanju u Kartaheni, Foto: FC Cartagena
Vukčević na predstavljanju u Kartaheni, Foto: FC Cartagena

Zanimljiv fudbalski put Andrije Vukčevića nastavlja se tamo gdje je i počela njegova internacionalna karijera - u južnom dijelu Španije.

Lijevi bek Crne Gore zvanično je predstavljen u Kartaheni - klubu u koji je stigao nakon što je od 2016, kada je kao mlad napustio Budućnost, igrao za Sevilju, San Fernando, Spartak (Srbija), Vasland-Beveren (Belgija), Rijeku (Hrvatska) i Huares (Meksiko).

U klub koji se takmiči u Segundi (druga španska liga) stigao je na jednogodišnju pozajmicu.

"Bio sam veoma mlad kada sam stigao u Sevilju i to je bilo moje prvo iskustvo van Crne Gore. Osjećao sam se tu veoma dobro, naučio sam mnogo stvari i zato sam želio da se ponovo vratim u Španiju", poručio je Vukčević na pres konferenciji.

Andrija je već gledao jedan od pripremnih mečeva njegovih novih saigrača.

"Veoma mi se svidjelo to što sam vidio prije nekoliko dana - igrali su lijepo, kao što je uostalom slučaj u cijeloj Španiji".

Jedno od pitanja novinara bilo je sa kojim ciljevima je stigao u grad na obali Sredozemnog mora.

"Prije svega želim da idem utakmicu po utakmicu, jer ih u sezoni imamo mnogo... Segunda je veoma izjednačena liga, vidjećemo kako će sve da izgleda", naglasio je Vukčević.

U Kartaheni ga je sačekao i saigrač iz reprezentacije, štoper Nikola Šipčić, koji je takođe (iz Tenerifa) stigao na pozajmicu.

"Pisao sam mu kada sam saznao da se Kartahena intersuje za mene, a od njega sam čuo samo lijepe riječi - o ekipi, gradu i svemu uopšteno".

Kada je nosio dres San Fernanda jedan od mečeva odigrao je upravo u Kartaheni, u svom sada već novom domu.

"Sjećam se svega, bila je spektakularna atmsofera na stadionu - navijači su sve vrijeme gurali svoje igrače, to mi se veoma svidjelo", zaključio je Vukčević, kojeg u septembru sa "sokolima" očekuju izazovi u Ligi nacija.

Kartahena je prošlu sezonu u Segundi završila na 14. mjestu.

Bonus video: