"Gazeta" o Adžiću: Već je pokazao da zaslužuje dres prvog tima Juventusa

"Adžić sjajno koristi priliku da se pokaže, a nakon lijepih riječi Tijaga Mote na konferenciji za novinare, i njegovi saigrači su uvjereni da su dočekali veliki talenat", piše čuveni italijanski list

25649 pregleda 85 reakcija 16 komentar(a)
Adžiž na pripremama Juventusa u Njemačkoj, Foto: Juventus FC/X
Adžiž na pripremama Juventusa u Njemačkoj, Foto: Juventus FC/X

Vasilije Adžić toliko impresionira prvih dana u Juventus da italijanski mediji - ovoga puta najuticajnija, "Gazeta delo sport" - ponovo pišu o njemu.

"Stara dama" je na pripremama u Njemačkoj, a 18-godišnji omladinski i mladi reprezentativac Crne Gore, koji je prije mjesec i po stigao iz Budućnosti, odmah je prevazišao očekivanja - toliko da trener Tijago Mota sve više razmišlja o njemu kao važnoj opciji za prvi tim, iako je u startu planirano da se supertalentovani vezista kali u Juveovom Next Genu - trećeligašu.

"Crnogorac je impresionirao prvih dane rada u Kontinasi, a Mota ga i dalje prati u Njemačkoj. Adžić se i prije dolaska predstavio velikom željkom da dođe u Juve - među brojnim klubovima koji su ga dugo proučavali i koji su ga tražili. Za Adžića garantuje i trener Tijago Mota, koji je uz puno riječi hvale objasnio kako Crnogorca rođenog 2006. godine treba uzeti u obzir za prvi tim. Nema tu puno da se priča - zapravo, ovanzivni vezista je već pokazao da zaslužuje dres prvog tima Juventusa, makar to i podrazumijevalo da će morati da se nosi sa velikim pritiskom, kao i obično u Juveu", piše "Gazeta delo sport".

Juventus će uskoro početi da sa pripremnim utakmicama - već za dva dana, u petak, rival u Njemačkoj je Nirnberg, za 3. avgust, po povratku u Italiju, "stara dama" u Peskari igra sa francuskim Brestom, za 6. avgust je zakazan duel dva Juventusa - prvog tima i Next Gen, a za 11. avgust sudar sa Atletiko Madridom u Geteborgu.

Adžić će, dakle, uskoro imati šansu i da impresionira i na utakmicama.

"Adžićev put do ove tačke je uvijek bio uzlazni. Išao je naprijed i sticao iskustvo među velikanima, iako je nivo crnogorskog šampionata prilično skroman. Dječak je, međutim, uspio da uskladi svoj prirodni talenat sa fizičkim i razvojnim radom. Adžićev dolazak, zapravo, liči na dolazak Kenana Jildiza 2022, ali je put dvojice igrača potpuno drugačiji. Turski internacionalac je odrastao u omladinskom sektoru minhenskog Bayerna: tamo je, uprkos tome što je i prirodno napredovao, postojao određeni program i sistem rada. Adžić je, s druge strane, gotovo isključivo rezultat talenta koji mu je dala priroda: stoga, definitivno ima više prostora za rast koji može da savlada u budućnosti", navodi "Gazeta" iz pera novinara Đovanija Albanesea.

Poređenja sa Jildizom, koji je nosio dres Turske na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj, i igrao svih pet mečeva - neminovna su.

"Kada je Jildiz stigao u Juventus, klub mu je nametnuo sezonu u Primaveri. Cilj je bio da svoj talenat uobliči duhom Juventusa koji je neophodan da bi se pokazao u prvom timu. Adžić je, za razliku od svog novog saigrača, već igrao seniorski fudbal u Podgorici: u tom smislu, momak do sada nije imao poteškoća sa određenim opterećenjima. Dvojica mladića su prilično slična po talentu, ali imaju različite uloge: Adžić je više ofanzivni vezista od Jildiza, koji više voli da se kreće po lijevom dijelu terena. Crnogorac se bolje snalazi unutra - u sredini, kao vezni koji igra u dvije faze", navodi čuveni italijanski list.

Vasiliju Adžiću je mjesto u prvom timu Juventusa - tako stvari izgledaju iz ove perspektive.

"Sve su prilike da će ostati da se razvija, zajedno sa Jildizom, u projektu Juventusovih beba na kojem se bazira budućnost kluba. Adžić bi mogao biti jedna od zamjena u veznom redu. Dok klub čeka pravu opciju da pošalje Miretija na pozajmicu, a istovremeno pokušava da dovede Kopmejnersa iz Atalante, koji je prvi na listi, Adžić dobro koristi priliku da se pokaže: a nakon lijepih riječi Tijaga Mote na konferenciji za novinare, i njegovi saigrači su uvjereni da su dočekali veliki talenat".

Bonus video: