Brnović potvrdio - Lazar Mijović se vratio u Budućnost

Mladi napadač raskinuo ugovor sa Lomelom

11885 pregleda 15 komentar(a)
Ponovo u plavo-bijelom: Lazar Mijović, Foto: FSCG
Ponovo u plavo-bijelom: Lazar Mijović, Foto: FSCG

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Momak kojeg je Budućnost u ljeto 2022. "prodala" belgijskom Lomelu za 750.000 eura i 12,5 procenata od narednog transfera vraća se na stadion pod Goricom.

Lazar Mijović je pojačanje "plavo-bijelih" u napadu, potvrdio je to na današnjem presu u Sofiji pred meč sa CSKA 1948 i trener Ivan Brnović.

"Fokusirani smo na igrače koje imamo... Protiv CSKA 1948 nam neće nedostajati samo Ilija Serikov, već i Oliver Šarkić i Lazar Mijović, ali najbolji su oni koje trenutno imamo i ima povjerenje u sve njih", rekao je Brnović.

Mijović nije pronašao pravu formu u Lomelu, za sezonu i po upisao je svega devet nastupa, a nijednom nije tresao mrežu.

Nakon Belgije tokom prethodne polusezone igrao je na pozajmici u slovačkom Trenčinu, a i u Budućnost stiže nakon što je raskinuo ugovor sa Lomelom.

Dok je nosio plavo-bijeli" dres upisao je 75 nastupa i postigao 22 gola. Sada će biti praktično na novom početku, a Budućnost će mu pružiti novu šansu da pokaže talenat koji je nesporan.

Kako ima samo 21 godine biće i bonus igrač za novu sezonu.

Budućnost sjutra veče (četvrtak, 19.30h) očekuje meč drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencije protiv CSKA 1948, naravno Mijović nema pravo nastupa na tom meču, ali ni u revanšu - biće na raspaloganju Brnoviću tek ukoliko "plavo-bijeli" eliminišu klub iz Sofije.

Bonus video: