Budućnost stigla u Sofiju sa željom da se sve rješava pod Goricom

"Plavo-bijeli" sjutra veče (četvrtak, 19.30h) protiv CSKA 1948 u 2. kolu kvalifikacija za Ligu konferencije, lijevi bek Ognjen Gašević vjeruje u pozitivan rezultat

3599 pregleda 0 komentar(a)
Gašević pred let u Sofiju, Foto: FK Budućnost/Rusmin Radič
Gašević pred let u Sofiju, Foto: FK Budućnost/Rusmin Radič

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Laganim letom u ranim jutarnjim satima fudbaleri Budućnosti stigli su u Sofiju - grad u kojem će sjutra veče (četvrtak, 19.30h) protiv CSKA 1948 uraditi sve da stignu do rezultata koji će im omogućiti da evropsku sudbinu rješavaju pod Goricom, pred svojim navijačima.

"Vjerujemo u pozitivan rezultat, a za nas bi on bio sve osim poraza - tako bismo u revanšu mogli da odlučujemo o prolasku dalje", poručio je iz glavnog grada Bugarske Ognjen Gašević, lijevi bek "plavo-bijelih".

Prvi meč 2. kola Lige konferencije igra se na stadionu "Vasil Levski", a koliko revanš pred domaćim navijačima može da bude presudan pokazao je okršaj sa Mališevom u prethodnoj rundi.

"Protiv Mališeve je bila sjajna atmosfera, tribine dobro popunjene... Vjerujemo da će atmosfera biti još bolja u revanšu protiv CSKA, pogotovo ukoliko izvučemo povoljan rezultatg sjutra uveče", dodao je Gašević.

CSKA 1948 je možda mlad klub (osnovan prije osam godina), ali nema sumnje da je kvalitetniji od Mališeve, kao i da dolazi iz jačeg prvenstva.

"Analazirali smo detaljno CSKA i može se reći da se radi o kvalitetnom timu. Međutim, kao i svaka ekipa i oni imaju svoje mane i to ćemo probati da iskoristimo", jasan je Gašević.

Tim iz Sofije drugi put u kratkoj istoriji izlazi na evropsku scenu, nakon što se prošle sezone od snova u Ligi konferencije oprostio na prvom koraku - sa dva poraza od FCSB-a, bivše Steaue. Novu sezonu u bugarskom šampionatu otvorio je remijem (0:0) u gostima protiv Černog Mora, jedne od jačih ekipa u ovoj zemlji.

"CSKA 1948 prima malo golova, ali malo i daje i to najbolje govori o njima koliko su organizovani. Moramo da budemo strpljivi, a po mom mišljenju odlučiće manji broj grešaka", zaključio je Gašević.

Bonus video: