Legendarni kapiten plačući pošao iz Real Madrida

Nakon 24 godine u Real Madridu, legendarnom kapitenu Naću priređen spektakularan ispraćaj u Saudijsku Arabiju

9873 pregleda 2 komentar(a)
Foto: twitter/realmadrid
Foto: twitter/realmadrid

Naćo je zaplakao na oproštaju od Real Madrida. Legenadarni kapiten Naćo debitovao ej za Real još 23. aprila 2011. godine, a sada kao 34-godišnji veteran odlazi u Al Kvadsiju u Saudijskoj Arabiji.

Ne bilo kako, već na svečanooj ceremoniji ispraćaja, a nije uspio da ne pokaže emocije na prikazanom videu u njegovu čast.

“Ne znam da li sad da plačem... Danas je težak dan, neobičan, emotivan. Dao si mi više nego što sam ja tebi mogao vratiti. Naučio si me odlučnosti u životu. Branio sam ovaj grb na terenu i izvan njega svake sekunde svog života", kazao je Naćo...

"Ovaj klub meni i cijeloj mojoj porodicii znači sve jer 24 godine sam se selio istom rutom: od svog doma do drugog doma... Jer ovdje mi je porodica. Ne možete zamisliti kakav je to put bio postati igrač prve ekipe i na kraju podići 15. trofej Lige šampiona. Odlazim u najboljem mogućem trenutku kao kapitan ovog kluba"

"Hvala Real Madridu što je od mene stvorio osobu idealnih vrijednosti. Hvala Anćelotiju što je vjerovao u mene. Hvala mojim saigračima, najbolji ste. Hvala svima. Raduje me pomisao na tebe... Hvala svim zaposlenima kluba jer ste me učinili boljim igračem i osobom...

"Mama, tata... Sve je to zahvaljujući tebi. Toliko si se žrtvovao za mene i mog brata Aleksa. Hvala mojoj sestri Maite što nas je toliko puta vodila na treninge i utakmice. I hvala mojoj supruzi Mariji, najboljoj osobi na svijetu, što nikada nije pustila moju ruku...”, rekao je Naćo.

On je za Real odigrao 364 utakmice, podigao 26 trofeja.

Bonus video: