Mornar na “Dubočici” igra utakmicu snova

Mornar drugi krug kvalifikacija za Ligu konferencija počinje u Leskovcu protiv Radničkog iz Kragujevca (20 h)

4655 pregleda 0 komentar(a)
Mornar odbranu počinje od francuskog špica, Krisa Ondonga- Mbae, Foto: fkmornarbar.me
Mornar odbranu počinje od francuskog špica, Krisa Ondonga- Mbae, Foto: fkmornarbar.me

Najljepša poglavlja u istoriji Mornara - prvi plasman u Evropu, a potom i eliminacija Dinamo Tbilisija u prvom krugu kvalifikacija za Ligu konferencija - završena su, a od danas počinje novi san: utakmica s Radničkim iz Kragujevca u drugom kolu od 20 sati na stadionu “Dubočica” u Leskovcu, dok je revanš sedmicu kasnije u Podgorici.

Mornar je iznenađujuće nadigrao favorizovani Dinamo Tbilisi u obje utakmice. Radnički 1923, evropsku odiseju počinje od drugog kruga. Barani su za bazu pred utakmicu u Leskovcu odabrali Niš.

- Žrijeb za treći krug je bio izuzetno povoljan, tako da pobjednik iz našeg dvomeča s Radničkim nije bez šansi protiv boljeg iz duela mađarskog Pakšija i AEK-a iz Larnake. Svjesni smo toga, ali i rekli da je naš san susret s Radničkim i moramo dati maksimum i pokušati da iskoristimo priliku. Radnički jeste favorit, nije tako zvučno ime kao Dinamo, ali je fudbalski bolji, ima iskusnije igrače koji su dostigli iznose od preko dva miliona na transfer tržištu. Odlično su pokriveni na svim pozicijama, ali ponavljam, fudbal je čudna igra u kojoj bolji ne pobijedi uvijek - kazao je trener Mornara Zoran Đurašković.

Njegov stručni štab ništa nije prepustio slučaju, odlično su odradili i skauting ekipe iz Kragujevca.

- Imaju zaista fantastičnih igrača, prije svih Gluščevića, Aleksića, Ortisa, Bevisa, Vladisavljevića.., ali smo radili na tome kako da neutrališemo njihove akcije. Trenirali smo u Nišu, u vremenu odigravanja utakmice osjetili smo i teren u Leskovcu, a prijem ovdje je zaista fantastičan i nemamo nikakvih primjedbi. I stanje u ekipi je odlično, samo ne mogu da računam na Balšu Dubljevića zbog parnih kartona. No, naše pojačanje Veljko Trifunović ulazi u formu i dobiće minute - zaključio je Đurašković.

A Trifunović je u Mornar došao iz pančevačkog Železničara, koji je na startu Super lige Srbije slavio u Leskovcu protiv Radničkog 1923, sa 3:2.

- Igrao sam u Radničkom 1923 prije dvije i po godine, bio saigrač sa Stojanom Lekovićem i Vladisavljevićem, ofanzivnim vezistom koji jeste njihov najbolji igrač. Bilo je odličnih pojačanja u Radničkom u međuvremenu, ali sve ih poznajem jer sam igrao protiv njih, ali Vladisavljević je najopasniji. Dobro je za nas da je u toku rekonstrukcija stadiona “Čika Dača” u Kragujevcu, pa se igra na novom stadionu u Leskovcu - kaže 25-godišnji krilni napadač Trifunović.

On može da odgovori zadacima na desnom ili lijevom krilu, ali i poziciji ofanzivnog veziste. I u Tbilisiju je odigrao sjajnih desetak minuta.

- Stigao sam u Mornar u finišu priprema i tek sada osjećam da sam spreman za utakmice. Radnički jeste favorit, ali mi, ako uspijemo da ispunimo zahtjeve stručnog štaba, smatram da nismo bez šansi. Nas karakteriše sjajna astmosfera, timski duh i odličan stručni štab i zato sam i došao u Mornar. Sve sam o klubu znao od bivšeg saigrača iz Voždovca Marka Đurišića i nisam puno razmišljao. Sve je sjajno u Mornaru, od prvog momenta su me sjajno prihvatili svi, i jedinio me je iznenadio Bar, zaista nisam znao koliko je to lijep grad - kazao je Trifunović.

Meč u Leskovcu počinje u 20 sati, sudi Grk Joanis Papadopulos.

Bonus video: