Ilir Camaj: Biće teže u revanšu ali pokazali smo u Gruziji snagu da pariramo ekipi većeg rejtinga

Ilir Camaj je prvim dodirom lopte postigao gol, Dečić će braniti pod Goricom 2:0 iz Batumija u drugom krugu kvalifikacija Ligu konferencija

13049 pregleda 57 reakcija 11 komentar(a)
Ilir je bio džoker Pekovića u Batumiju, Foto: Privatni album
Ilir je bio džoker Pekovića u Batumiju, Foto: Privatni album

Niz evropskih neuspjeha Dečić je prekinuo spektakularnom ali zasluženom pobjedom na gostovanju prvaku Gruzije, Dinamu u Batumiju. Slavili su Tuzani sa 2:0 na velelepnoj Ađerabet areni u drugom krugu kvalifikacija za Ligu konferencija.

Imali su domaći igrači inicijativu, ali je blok Dečiča bio odličan, golman Igor Nikić fantastičan, a kontre izabranika Milorada Pekovića inteligentne, smišljene, opasne.

Iz prve kontre u drugom poluvremenu Dečić je došao do gola, nakon što je Luka Malešević sjajno ubacio sa lijeve strane a rezervista Ilir Camaj pokazao kako je opasan u kaznenom prostoru. Između dva štopera sa 12 metara je fantastičniom udarcem glavom loptu nebranjivo zakucao u mrežu portugalskog golmana Riklarda Silve.

"Veoma bitna pobjeda za nas ali smo svjesni činjenice da je to samo prva utakmica i da nas čeka teži posao da sačuvano prednost. Srećni smo, naravno, i zadovoljni ne samo rezultatom već i igrom koju smo demonstrirali i pokazali da možemo da prariramo i nadigravamo se sa ekipama znatno većeg rejtinga", kazao je junak prve pobjede u istoriji Dečića u evrokupovima, Ilir Camaj.

Sjajni i robusni napadač u igru je ušao u 61. minutu a iz prvog kontakta sa loptom postigao je minut kasnije gol zlata vrijedan.

"Za mene je posebno važno da sam odlično ušao u utakmicu, postigao gol koji će mi značiti na samopouzdanju. Od oktobra još nisam bio strijelc, bilo je tu povreda, problema sa ramenom. Nadam se da je to sve iza mene i da ću moći da više pomognem ekipi. A pomoć će nam trebati i u revanšu 30. jula pod Goricom, i očekujemo puno naših navijača, dobru atmosferu", kaže 28-godišnji špic.

Iako Dečić prd svojom publikom brani prednost od dva gola, jer je u 66. minutu preciznu akciju sa desne strane Kajevića i Argentinca Puleia golom krunisao Vuk Striković, u taboru Tuzana su izuzetno oprezni pred revanš.

"Analizirali smo ih, taktika je bila odlična a ne znam koliko su oni znali o nama. O meni vjerovatno malo", našalio se Ilir i dodao:

"Imaće više informacija o nama a zaista su kvalitetna ekipa i čak odbrana je mnogo bolja nego što se to možda činilo. Snažni su, ali eto uspejli smo da iskoristimo šanse. Argentinac u našem timu je paklen igrač, odlično pojačanje u napadu, a nemamo problema sa povredama i bićemo svi spremni za revanš", zaključio je Camaj.

Bonus video: