Budućnost u situaciji kao poslije Podujeva, ali će u revanšu imati opasnijeg rivala

"Plavo-bijeli" ponovo jure minus jedan - Budućnost u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija poražena od CSKA (1:0) u Sofiji

24180 pregleda 38 reakcija 16 komentar(a)
Ivan Bulatović u duelu sa Deskalovim tokom meča u Sofiji, Foto: FK Budućnost/Rusmin Radič
Ivan Bulatović u duelu sa Deskalovim tokom meča u Sofiji, Foto: FK Budućnost/Rusmin Radič

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Budućnost je u Sofiju došla sa željom da ima aktivan rezultat kako bi se sve rješavalo u Podgorici - nakon 90 minuta koji nisu bili baš za pamćenje na stadionu "Vasil Levski" to je i dobila, ali i naučila koliko će u revanšu morati da bude opreznija.

Najtrofejniji crnogorski klub, baš kao i poslije prvog meča u prvom kolu kvalifikacija za Ligu konferencije protiv Mališeve ima poraz od 1:0 - bolji od "plavo-bijelih" bio je CSKA 1948.

Prošle sedmice momci Ivana Brnovića sa 3:0 su "okrenuli" kosovskog predstavnika, ali iako "armejci" na svom terenu nisu pokazali da su mnogo kvalitetnija ekipa, jasno je da će biti mnogo opasniji pod Goricom od Mališeve.

Prije svega zbog opasnih kontranapada koje forsira Valentin Iliev i kojima je CSKA 1948 nekoliko puta namučio Budućnost i u glavnom gradu Bugarske.

A, u revanšu Budućnost će morati da napadne, a bugarski tim, čini se, to jedva čeka.

Poluvrijeme bez šuta ka golu

Nije CSKA 1948 krenuo kao domaćin koji želi da kontroliše igru, nije izgledao kao ekipa od koje bi Budućnost trebalo da se plaši, ali je zahvaljujući previše bezidejnoj i igri "plavo-bijelih" tokom prvog dijela nekoliko puta je zaprijetio.

Kapiten Radoslav Kirilov "mučio" je defanzivu "plavo-bijelih" po desnoj strani, dobro su se kretali i Brazilac Talis i Birsent Karagaren, a upravo su dvojica od pomenute trojke "načela" Budućnost.

Budućnost je nekoliko puta pokušala da organizuje igru na polovini rivala, daleko je to bilo od tečnih akcija, a onda nakon jednog takvog "izleta" Igor Ivanović je izgubio loptu, "sijevnula" je kontra, a ovog puta golman Milan Mijatović nije imao šanse.

Kirilov je sjajno ubacio, lopta je preletjela Ognjena Gaševića, a Karagaren je glavom pogodio za 1:0.

Mogli su Brnovićevi momci prije odmora da "prežive" i taj napad, ali pitanje je da li je ekipa koja nije šutnula ka golu za 45 minuta to i zaslužila.

Življe u nastavku, ali heroj je Mijatović

Brnović je očekivano mijenjao u nastavku, šansu su dobijali mladići Budućnosti, a ako ništa drugo "plavo-bijeli" su makar pokušali da igraju, a napravili su i nekoliko opasnih šansi.

Dragan Grivić je imao dosta muka sa Kirilovim u odbrani, ali je dvije najozbiljnije akcije Budućnost napravila preko njega - nakon jednog ubacivanja desnog beka "plavo-bijelih" Ivan Bulatović je šutirao pored gola, dok je poslije drugog lopta prošla pored nekoliko igrača.

Koliko će Brnović i njegovi igrači morati da paze na kontranapade u Podgorici vidjelo se u 75. minutu kada je jedna duga lopta iznenadila cijelu odbranu "plavo-bijelih", Kirilov je ostao sam sa Mijatovićem, ali je iskusni čuvar mreže pokazao zašto je prvi golman reprezentacije Crne Gore.

CSKA 1948 - BUDUĆNOST 1:0 (1:0)

Sofija - Stadion "Vasil Levski": Gledalaca: 500. Sudija: Irikli Kvirikašvili (Gruzija). Strijelci: Karagaren 44. Žuti kartoni: Piščević (CSKA) Gašević, A. Bulatović (Budućnost).

CSKA 1948: Marinov - Furtado, Daskalov, Ivanov, Vasilev - Piščević, Umarboev (77. Oktavio) - Karagaren (77. Bouzon), Talis (65. Cenov), Kirilov - Ilievski (87. Serdjuk).

Budućnost: Mijatović - Grivić, Orahovac, Adžić, Gašević - A. Bulatović, Brnović - Vukotić (46. Perišić), Ivanović (87. Kostić), Grbić (66. Bojović) - I. Bulatović (78. Đukanović).

Bonus video: