Mornaru prvi, ali i poraz nade da nastavi evropski san

Mornar je u prvoj utakmici drugog kruga Lige konferecnija poražen na gostovanju Radničkom iz Kragujevca - 1:0, revanš je za šest dana na "DG areni"

16125 pregleda 87 reakcija 13 komentar(a)
Mornaru slijedi veliki izazov u srijedu na DG areni, Foto: fkmornarbar.me
Mornaru slijedi veliki izazov u srijedu na DG areni, Foto: fkmornarbar.me

Probao je Mornar da iznenadi u Leskovcu favorizovani Radnički iz Kragujevca, ali je prvi meč druge runde kvalifiakcija Lige konferencija pripao domaćinu na novom stadionu, "Dubočica - 1:0. Jedini gol postigao je Milan Aleksić u 72. minutu, glavom sa peterca zakucao je loptu pod prečku fenomenalnog golmana Stefana Popovića, i to pošto je krilo iz Gvadalupea, Bevis, sjajno centrirao sa desne strane.

To je prvi poraz Barana u evrokupovima, nakon pobjede i remija sa Dinamo Tbilisijem u prvom krugu kvalifikacija. Radnički je pokazao više, djelovao kao uigranija ekipa, što i ne treba da čudi ako se zna da su i u prošloj sezoni igrali u istom sastavu a prvenstvo, za razliku od našeg, u Srbiji je već počelo.

"Znali smo da će nam praviti problema preko krila, uočili smo da su tu najjači tokom analize njihove igre. U prvom su poluvremenu bili bolji rival, stvorili i neke šanse ali smo mi dobro stajali. U drugom smo izjednačili igru imali i zicer MIlana Vušurovića, nekoliko opasnih šuteva, ali smo primili taj gol nakon ubacivanja sa boka", kazao je ofanzivni vezista Mornara Darko Zorić.

Upravo je on u prvom poluvremenu dva puta zagrijao dlanove golmana domaćih Luke Lijeskovića, ali Mornar jeste bio opasan u drugom dijelu, naročito pri rezutatu 0:0, kada je Vušurović nakon sjajne akcije i pasa Balše Dubljevića, šutirao neometan sa 13 metara preko gola u 52. minutu.

"Imaćemo šansu u revanšu, probali smo i večeras da napadnemo, ali pred našim naviajčima napadaćemo još više i sigurno ćemo biti još organizovaniji", obećao je Zorić.

Radnički jeste stvorio mnogo više šansi, naročito od 17. do 28. minuta kada je Popović nekoliko puta spasavao svoju ekipu. Uglavnom nakon šuteva hrvatskog internacionalca Tomislava Dadića, ili ubacivanja Aleksića iz "drugog plana". Odličnu priliku imao je i Tunižanin Sahli.

Sve to, umalo je "poništio" Marko Đurišić u 90. minutu sjajnim šutem sa 20-tak metara, ali Lijeskić se nije dao iznenaditi.

"Nisu nas Barani iznenadili igrom, znali smo da su organizovana ekipa, ali smo uspijevali da stvaramo šanse. Mi smo i kontrolisali utakmcu, bili smo sigurni na lopti, angažovani i zasluženo smo slavili", rekao je nakon meča Aleksić.

RADNIČKI 1923 - MORNAR 1:0

Leskovac - Stadion "Dubočica". Sudija: Joanis Papadopulos (Grčka). Strijelac: Aleksić 72. minut (Radnički 1923). Žuti kartoni: Simović i Sahli (Radnički 1923), Ondong - Mba, Baošić i Đurišić (Mornar).

Radnički 1923: Lijeskić - Ćosić (Od 84. Adžić), Šerbečić, Simović, Dadić - Sahli (od 60. Ortis), Ristić, Aleksić (od 84. Bukumira) - Gluščević (od 60. Evandro), Vidosavljević, Bevis (od 73. Mirčetić).

Mornar: Popović - Stevanović (od 83. Vuković), Mitrović, Baošić, Vukotić (od 62. Seratlić) - Dubljević (od 63. Trifunović), Kaluđerović, Đurišić (od 90. Ljutica) - Zorić (od 84. Ćetković), Ondong - Mba, Vušurović.

Bonus video: