Za "oranicu" pod Goricom 11.000 eura, Grbić: Teren je sramota, slika našeg fudbala

"Ne znam ko je odgovoran, ali znam da to odavno nije Budućnost, jer svaku utakmicu pod Goricom plaćamo kao da smo gosti - uredno, koliko bi ga platila i bilo koja crnogorska ekipa kad igra evropsku utakmicu", kaže kapiten "plavo-bijelih" Petar Grbić

22664 pregleda 162 reakcija 53 komentar(a)
Sa nedavnog treninga Budućnosti pod Goricom, Foto: FK Budućnost/Rusmin Radič
Sa nedavnog treninga Budućnosti pod Goricom, Foto: FK Budućnost/Rusmin Radič

Ako se Crna Gora posljednjih godina stidjela nastupa svojih fudbalskih klubova u Evropi, sada je to slučaj zbog terena koji treba da dočeka goste sa Starog kontinenta.

Fudbaleri Budućnosti u četvrtak su se na perfektnom zelenom terenu u Sofiji izborili za aktivan rezultat, a da bi u Ligi konferencije nastavili priču moraće CSKA 1948 da dobiju na požutjeloj podgoričkoj oranici.

"Tereni su slika našeg fudbala, a kada je tako ni fudbal ne može da bude bolji. Ne tražimo alibi, ali sramota je da teren pod Goricom izgleda tako", poručio je kapiten "plavo-bijelih" Petar Grbić u razgovoru sa crnogorskim novinarima nakon meča u glavnom gradu Bugarske.

A, da bi jednu evropsku utakmicu igrala na takvom terenu Budućnost mora da plati 11.000 eura - za sam meč i za svoj i trening gostujuće ekipe.

"Ne znam ko je odgovoran, ali znam da to odavno nije Budućnost, jer svaku utakmicu pod Goricom plaćamo kao da smo gosti - uredno, koliko bi ga platila i bilo koja crnogorska ekipa kad igra evropsku utakmicu", dodao je Grbić.

Stadion pod Goricom i Budućnost povezani su decenijama, ali...

"Mogu da kažu da je to dom Budućnosti, ali on već duže vrijeme nije naš dom. To je dom Sportskih objekata i firmi koje vode stadion... Nadam se da će neko da snosi odgovornost zbog toga", zaključio je kapiten Budućnosti.

Bonus video: