Zvanično: Budućnost - CSKA 1948 na "DG areni"

"Želimo da apostrofiramo da nemamo nikakve veze sa održavanjem stadiona i terena, pošto je za taj posao zaduženo isključivo preduzeće Sportski objekti DOO koje rukovodi stadionom i koje našem klubu iznajmljuje teren po zvaničnom troškovniku"

15651 pregleda 89 reakcija 43 komentar(a)
Foto: FK Budućnost/Rusmin Radič
Foto: FK Budućnost/Rusmin Radič

Sada je i zvanično - Budućnost neće igrati revanš 2. kola kvalifikacija za Ligu konferencije protiv CSKA 1948 na stadionu pod Goricom, već će šansu za novi evropski uspjeh tražiti na "DG areni", u podgoričkom naselju Donja Gorica.

To je potvrdio FK Budućnost u saopštenju dostavljenom medijima.

"Sa velikim žaljenjem, obavještavamo sportsku javnost, sve navijače, simpatizere kluba i ljubitelje fudbala u Crnoj Gori da je stadion pod Goricom suspendovan od strane Uefe i da će revanš utakmicu 2. kola kvalifikacija za Ligu konferencije protiv ekipe CSKA 1948 igrati na DG areni", saopšteno je iz podgoričkog fidbalskog kluba.

Meč će se igrati u istom terminu koji je određen ranije - u četvrtak od 21 sat.

Uefa je odlučila da stadion pod Goricom suspenduje, jer je teren našeg najvećeg stadiona u katastrofalnom stanju.

Iz evropske kuće fudbala procijenili su da teren nije siguran po zdravlje igrača, pa iako su se iz Budućnosti trudili da se diplomatskim putem izbore da CSKA 1948 dočekaju na stadionu koji bi trebalo da je dom ovog kluba, Uefa nije promijenila odluku.

"Naš klub je uradio sve što je bilo u našoj moći (konktaktirao i molio Uuefu, kao i Fudbalski savez Crne Gore, razgovarao sa delegatima...) da se utakmica igra pod Goricom, kako zbog trenutka u kojem se nalazimo i velikog interesovanja, te aktivnog rezultata i mogućnosti prolaska u naredno kolo, tako i zbog činjenice da je meč sa CSKA 1948 humanitarnog karaktera i sav novac od ulaznica je namijenjen za liječenje našeg drugara Feđe Alkovića", istakli su iz Budućnosti.

Ipak...

"Zbog očajnog stanja u kome se podloga stadiona pod Goricom nalazi, UEFA kao elitna institucija je odlučila da je nemoguće igrati na takvom terenu i da bi slika iz Podgorice bila ispod svakog mogućeg nivoa", dodaju u saopštenju.

Iz Budućnosti su naglasili da nemaju nikakve veze sa održavanjem stadiona i terena.

"Pošto je za taj posao zaduženo isključivo preduzeće Sportski objekti DOO koje rukovodi stadionom i koje našem klubu iznajmljuje teren po zvaničnom troškovniku za sve domaće i evropske utakmice i treninge, kao da igramo u gostima, a ne na ''svom' stadionu", zaključuju iz Budućnosti-

Novi šamar za naš fudbal i ljude koji su odgovorni što teren pod Goricom ovog ljeta više liči na "oranicu" nega na fudbalski teren.

Bonus video: