Nema garancija, borba tek počinje

Dečić u prvom meču u Gruziji ostvario prvu evropsku pobjedu u istoriji kluba (2:0), večeras sanja prvi prolaz dalje protiv Dinamo Batumija (21 h, kamp FSCG)

7553 pregleda 1 komentar(a)
Tuzani imaju šansu da postanu prvi CG tim u 3. kolu kvalifikacija za Ligu konferencija, Foto: TNS
Tuzani imaju šansu da postanu prvi CG tim u 3. kolu kvalifikacija za Ligu konferencija, Foto: TNS

Važna utakmica za Dečić, važna utakmica za crnogorski fudbal.

Aktuelni CG šampion ima priliku da postane prvi naš tim koji se plasirao u treće kolo kvalifikacija za Ligu konferencija, a rival u revanšu 2. kola večeras na glavnom terenu Kampa FSCG (21) je gruzijski prvak Dinamo Batumi.

Zadatak i ne izgleda tako komplikovan kada se vidi rezultat iz prve utakmice - Tuzani su prije šest dana u Batumiju šokirali rivala i slavili sa 2:0, ali trener Milorad Peković i njegovi izabranici znaju da će biti mnogo teže nego što to pokazuje skor nakon prvog “poluvremena” u Gruziji.

- Imamo razloga za optimizam nakon prvog meča, odigrali smo dobro, organizovano i kvalitetno. Generalno smo skloni euforiji poslije pobjeda, a kritikama nakon poraza. Ono što je bitno da shvatimo jeste da taj rezultat od 2:0 obećava dosta i daje na samopouzdanju, ali da nije nikakva garancija. Moramo od početka da krenemo maksimalno ozbiljno, fokusirano, čvrsto, ono što smo uradili u prvoj utakmici i da probamo da ostvarimo pozitivan rezultat i prođemo dalje - kazao je Peković na pres-konferenciji.

Trener Dečića očekuje rivala koji će dodatno podići nivo u odnosu na prvi meč, koji će sada još ozbiljnije shvatiti rivala i koji će, naravno, zaigrati na sve ili ništa...

- Neću da kažem da su nas potcijenili u prvom meču, ali smo ih iznenadili u nekim stvarima i siguran sam da će nas sada ozbiljnije shvatiti. U pitanju je jako dobra ekipa, koja ima ritam i brzinu - sve što na ovom nivou treba očekivati. U prvoj utakmici smo se prilagodili tome, iako smo se branili, ali smo se branili organizovano i čekali te prostore kada uzmemo loptu, probali da ih iskoristimo i uspjeli u dva navrata. Sigurno da će i u revanšu biti prostora da probamo malo bolje s loptom, da bolje koristimo te situacije i da opet probamo da napravimo povoljan rezultat - dodao je Peković.

Dinamo je u 1. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona eliminisan od šampiona Bugarske Ludogoreca, nakon što je u revanšu na svom terenu umalo nadoknadio dva gola zaostatka iz prve utakmice - slavio je nedovoljnih 1:0.

I to je upozorenje za Tuzane, koji se nisu proslavili protiv TNS-a iz Velsa (poraz ukupnih 4:1), ali su u Gruziji, protiv jačeg rivala, pokazali koliko su naučili na greškama.

Večeras treba da naprave novi korak.

- I prije prvog meča bilo smo svjesni kvaliteta Dinama. Znali smo, ipak, na koji način treba igrati protiv njih, igrači su to maksimalno ispoštovali. I kada smo se branili, uvijek smo bili sigurni u sebe, izlazili agresivno, osjećala se sigurnost i osjećao se tim. Svi zajedno moramo da radimo na tome i ono što me raduje, pored rezultata koji je proizvod dobrog rada i hemije, jeste da smo djelovali dobro kao ekipa. Moramo to da ponovimo u revanšu, imamo dobar rezultat i sve zavisi od nas. Ipak, ako im damo prostora i ako im prepustimo da igraju ni taj rezultat nam neće ništa značiti. Imamo šansu samo ako budemo imali pristup kakav smo imali u Batumiju - zaključio je Peković.

Napadač Bojan Matić ima problema s virusom, ali bi trebalo da se stavi na raspolaganje, mladi reprezentativac Andrej Bajović teško da će biti u pogonu nakon pauze od sedam dana, na koju je morao zbog jake prehlade.

Duel na Kampu FSCG počinje u 21 sat, a sudi Džejson Barselo sa Gibraltara.

Camaj: Svi dišemo zajedno

Napadač Dečića Ilir Camaj ušao je u drugom poluvremenu u Batumiju i samo nekoliko minuta pošto je zakoračio na teren “otključao” je odbranu rivala sjajnim pogotkom glavom, na centaršut Luke Maleševića.

Camaj će i večeras biti važan adut Dečića - da li kao starter, ili opcija s klupe, za njega je potpuno nebitno.

- Ja sam tu da dajem maksimum koliko god igrao, da li počinjao meč ili ulazio s klupe. Najvažnije je da, kada igram, pomognem ekipi. Na kraju krajeva, mislim da nije bitno ni ko daje golove, ni ko asistira, već da Dečić pobjeđuje, da idemo dalje - kazao je Camaj.

Rezultat 2:0 iz prvog meča djeluje primamljivo, ali može i da zavara.

- Ne smijemo da se opustimo. Atmosfera u ekipi je odlična, svi dišemo zajedno. To mi daje veliki optimizam da možemo da ponovimo igru iz Gruzije, jer samo tako možemo u naredno kolo - istakao je Camaj.

Bonus video: