Budućnost na "DG areni" - komplikovanija organizacija, umjesto spektakla meč pred 1.500 gledalaca

Promjena na dva dana pred meč sezone protiv CSKA 1948 - izvršni direktor Budućnosti Novak Novaković kaže da su potrebni mnogo veći napori oko organizacije utakmice

18562 pregleda 84 reakcija 34 komentar(a)
DG arena, Foto: Printscreen YouTube/fM videos
DG arena, Foto: Printscreen YouTube/fM videos

Sve je bilo spremno (osim terena, očigledno) za spektakl pod Goricom, Budućnost je sanjala još jednu lijepu evropsku noć na stadionu na kojem igra decenjama, a onda se na samo dva dana pred meč sve promijenilo.

Uefa je odlučila da suspenduje teren našeg najvećeg stadiona zbog očajnog terena, pa će "plavo-bijeli" prolazak u 3. kolo kvalifikacija Ligu konferencije protiv CSKA 1948 tražiti na "DG areni".

Sve oko organizacije utakmice na neki način zateklo je klub iz Podgorice.

"Iskreno biće potrebni mnogo veći napori, posebno jer smo prinuđeni da na 48 sati pred meč promijenimo stadion - ukratko sve je teže", rekao je izvršni direktor Budućnosti, Novak Novaković za "Vijesti".

Novaković
Novakovićfoto: FK Budućnost

Budućnost najviše gubi zbog malog broja mjesta na tribini stadiona u Donjoj Gorici. Druga, nova i veća još nije u funkciji.

"Sa kapacitetom od 1.500 mjesta na neki način smo unazađeni i u određenom deficitu, jer smo se nadali da bi nas na stadionu pod Goricom pratilo od osam do deset hiljada ljudi. Navijači su mogli da budu naš 12. igrač - vidjelo se to protiv Mališeve.Takva euforija, energija i navijanje sa sjevera i zapada odavno nije bila", istakao je Novaković.

Promjena mjesta odigravanja utakmice komplikuje i treninge, tako da ni Budućnost, a ni CSKA 1948 neće osjetiti podlogu "DG arene" dok ne krene utakmica.

"Nažalost je tako, nije bilo zvaničnih treninga, jer večeras na tom stadionu igra Mornar".

Kakva je situacija sa ulaznicama?

"Sada je sve komplikovanije... Ulaznice će se prodavati sjutra (četvrtak) od 10 do 14 sati na našoj biletarnici - to što bude dostupno sve će biti stavljeno na prodaju", kaže Novaković.

Ulaznice koštaju pet eura, a sve što se proda ide u humanitarne svrhe...

"Da, cijeli iznos ide za liječenje dječaka Feđe Alkovića. Ostaje žal zbog njega što ne igramo pod Goricom, jer bismo tako mogli mnogo više da doniramo", rekao je Izvršni direktor "plavo-bijelih".

Ako postoji dobra stvatr, onda je to što CSKA 1948 nema veliku bazu navijača.

"Prema informacijama sa kojima raspolažem njih neće biti na tribinima 'DG arene', a u delegaciji koja je stigla u Podgoricu bilo je deset prijatelja kluba", objasnio je Novaković.

Da li je zbog situacije sa terenom Budućnost možda razmišljala da i u prvenstvu igra na "DG areni" dok podloga pod Goricom ne bude koliko-toliko bolja?

"Ne želimo o tome da razmišljamo, jer bi to bio totalni debakl da pored našeg stadiona igramo u Donjoj Gorici. Potrudićemo se da pomognemo ljudima iz Sportskih objekata, ukolikom nedostaje ljudstva ili struke, kako bi i teren pod Goricom bio bolji", zaključio je Novaković.

Meč Budućnost - CSKA 1948 igra se u četvrtak od 21 sat, a vodiće ga sudija iz Slovačke zanimljivog prezimena Mihal Očenaš.

Bonus video: