Mijatović očekuje zatvoreniji CSKA 1948: Naš ritam rješenje za rivala iz Sofije

Budućnost sjutra (četvrtak, 21h) dočekuje CSKA 1948 u revanš meču 2. kola kvalifikacija za Ligu konferencije, golman "plavo-bijelih" vjeruje u nastavak evropske priče

8085 pregleda 54 reakcija 1 komentar(a)
Mijatović tokom meča u Sofiji, Foto: FK Budućnost/Rusmin Radič
Mijatović tokom meča u Sofiji, Foto: FK Budućnost/Rusmin Radič

Da će biti najveće pojačanje Budućnost bilo je jasno kada je ponovo obukao plavo-bijelu opremu, a koliko su "plavo-bijeli" sigurniji i mirniji sa njim pokazao je i u Sofiji.

Milan Mijatović je bio najbolji akter prvog meča 2. kola kvalifikacija za Ligu konferencije protiv CSKA 1948, a pred sjutrašnji (četvrtak, 21h) revanš na "DG areni" golman "plavo-bijelih" očekuje defanzivnijeg rivala.

"Igraće zatvorenije nego na svom terenu... Željeli su oni sigurno i u Sofiji da se nametnu, ali smo ih našom igrom primorali da se vrate u defanzivu", rekao je Mijatović na pres konferenciji.

CSKA 1948 je i u prvom duelu pokazao koliko zna da bude opasan iz kontranapada - sada bi ta brzina Radoslava Kirilova i drugova mogla da bude i izraženija, pošto će Budućnost morati da napada.

"Mnogo su opasni u tranziciji, imaju dva-tri veoma brza fudbalera i naše je da to spriječimo - prije svega koliko možemo kontranapade i da ih što više udaljimo od našeg gola, da diktiramo tempo i nametnemo naš ritam", dodao je Mijatović.

Hrabro, odvažno i jako...

Momci Ivana Brnovića stidljivo su ušli u prvi meč, da bi nakon odmora sve bilo bolje...

"Dobro smo izgledali u drugom poluvremenu, mislim da je to recept kako treba da igramo. Šteta što nismo postigli pogodak, imali smo nekoliko dobrih prilika. Moramo da izađemo hrabro, odvažno, jako u duelima… Želimo da nametnemo naš ritam, da stvaramo šanse i postignemo brz gol".

Petar Grbić i drugovi će juriti golove, ali uz pametnu igru, bez jurnjave...

“Naravno, 1:0 je veoma aktivan rezultat. Moramo pametno i racionalno da izađemo, da pariramo rivalu i naravno, prođemo dalje", kaže "jedinica" Budućnosti.

Manji stadion - hendikep za nas

Poznato je da će zbog katastrofajnog terena pod Goricom, Budućnost rivala iz Sofije dočekati na "DG areni" - Mijatoviću nedostaje ambijent našeg najvećeg stadiona...

"Svakako će to biti hendikep za nas, očekivali smo da će se igrati pod Goricom. Poznato je koliko nam znače navijači - mislim da bi bila prava fudbalska priča, praznik fudbala, stadion bi bio nikad puniji".

Fudbaleri i navijači Budućnosti nakon meča u Sofiji
Fudbaleri i navijači Budućnosti nakon meča u Sofijifoto: FK Budućnost/Rusmin Radič

Ipak...

"Šta je tu je, igramo na DG areni, sigurno će biti puna tribina, a motiva ne fali - vidjeli smo u prvoj utakmici da možemo da igramo sa CSKA 1948, nadam se da uz podršku navijača i dobru igru možemo da prođemo u 3. kolo", dodao je Mijatović.

Što stariji, to bolji

Bilo u dresu Budućnosti ili reprezentacije Crne Gore, MIjatović redovno pruža sjajne partije.

"Osjećam se dobro fizički - ne kaže se izgleda uzalud za golmane da što su stariji to su bolji. Nadam se da će sve to da potraje, da ću pružati dobre partije i da ću pomoći Budućnosti", zaključio je Mijatović.

Bonus video: