Promijenjen stadion, ne i želja Budućnosti

Budućnost u revanš meču 2. kola kvalifikacija za Ligu konferencije dočekuje CSKA 1948, meč na “DG areni” počinje u 21 sat

12291 pregleda 4 komentar(a)
Sve za 3. kolo: Ivan Brnović i Ognjen Gašević tokom meča u Sofiji, Foto: FK Budućnosti/Rusmin Radič
Sve za 3. kolo: Ivan Brnović i Ognjen Gašević tokom meča u Sofiji, Foto: FK Budućnosti/Rusmin Radič

Željela je Budućnost aktivan rezultat iz Sofije kako bi u “grotlu” pod Goricom imala šansu za nastavak evropskih priča - prvu želju je donekle ispunila minimalnim porazom na stadionu “Vasil Levski” (1:0), druga, mnogo realnija, ostala je san.

“Plavo-bijeli” od 21 sat u revanš meču 2. kola kvalifikacija za Ligu konferencije dočekuju CSKA 1948 - na “DG areni”, pred 1.500 gledalaca, jer katastrofalan teren pod Goricom nije prošao inspekciju Uefe.

Promjene stadiona na svega 48 sati prije utakmice vjerovatno su donekle poremetile mir među igračima, ali nisu uticale na njihovu želju da evropsku priču nastave makar za još jednu stranicu.

- Nećemo tražiti alibi u tome što se promijenilo mjesto domaćinstva - isti nam je motiv, isti cilj, ista želja i ista ambicija - poručio je trener Budućnost Ivan Brnović na pres konferenciji.

Šef struke “plavo-bijelih” zna koliko prednosti bi donio meč pod Goricom, ali i naglašava da su njegovi momci i on prihvatili odluku Uefe.

- Automatski smo se spremili za ono što nam predstoji, kao i to da igramo na DG areni - sigurni smo da će ko god od publike dođe, pružati podršku ovim momcima iz punog grla i punih usta - naglasio je Brnović.

CSKA 1948 nije bauk, očekujem sjajnu partiju

Poslije ne baš ubjedljivog prvog poluvremena u Sofiji, Budućnost je u drugom pokazala da može da igra sa ekipom koja je prije ovog dvomeča proglašena favoritom.

- Pred prvu utakmicu imate neizvjesnost, jer ne znate kakav je protivnik, a onda u direktnom odmjeravanju snaga vidite pravu sliku stanja - CSKA 1948 nije bauk, možemo da igramo protiv njega - smatra šef stručnog štaba Budućnosti.

Budućnost želi 3. kolo - Brnović ne može da garantuje da li će njegovi momci u tome uspjeti, ali u jedno je siguran.

- Imajući u vidu kako treniramo ovih dana, energiju, kvalitet, sinhronizovanost tima, zaista sam veliki optimista - ne znam da li ćemo proći, ali znam da ćemo pružiti sjajnu partiju.

Agresivnost, strpljenje, mudrost...

Budućnost kao i pred Mališevu traži golove, očekuje se da napada od prvog minuta, ali i da bude oprezna, posebno zbog opasnih kontranapada rivala iz Bugarske.

- Moramo da napravimo određenu konekciju agresivnosti, strpljenja i mudrosti koja treba da nas krasi. Kako vrijeme bude odmicalo u zavisnosti od rezultata i mi ćemo se ponašati. Ako primimo gol moramo da znamo da nije gotovo, da imamo i drugo poluvrijeme, da možemo da se vratimo. Pokazali smo karakter i mentalitet i da smo tim koji može da se vrati u meč i preokrene stvari u svoju korist - objasnio je Brnović.

Fudbaleri Budućnosti, FK Budućnost, Ivan Brnović
foto: FK Budućnost/Rusmin Radič

Mreža "armejaca" konačno se tresla

Rival Budućnosti je na startu sezone odigrao tri utakmice - tokom prve dvije, protiv Černog mora i našeg predstavnika, pokazao je koliko čvrst, da bi se za vikend u meču sa Spartakom iz Varne mreža “armejaca” prvi put tresla (2:2). Može li taj meč da pomogne “plavo-bijelima” kako da nađu put do gola?

- Interesantno je da su oba gola primili preko Rejana Daskalova - kod prvog napadač je provukao nogu između njihovog kapitena i drugog štopera i postigao gol, dok je kod drugog Daskalov igrao rukom i naparavio penal. Možda bi neko rekao da treba da probamo da ga opteretimo, ali to su stvari koje ne moraju da se ponavljaju u fudbalu. Daskalov nije uzalud njihov kapiten - zaključio je Brnović.

Za razliku od meča u Sofiji u ekipu se vraća štoper Ilija Serikov, dok bi u napadu mogao da zaigra Vladimir Perišić.

Vjerovatni sastav: Mijatović - Grivić, Orahovac, Serikov, Gašević - Brnović, A. Bulatović, Vukotić - Ivanović, Grbić, I. Bulatović (Perišić).

Mijatović očekuje zatvoreniji CSKA 1948

Milan Mijatović je bio najbolji akter meča u Sofiji, Budućnosti je donio mirnoću koja joj je bila potrebna, a pred revanš sa CSKA 1948 očekuje nešto defanzivnijeg rivala.

- Igraće zatvorenije nego u prvom meču. Željeli su oni sigurno i u Sofiji da se nametnu, ali smo ih našom igrom primorali da se vrate u defanzivu - rekao je Mijatović.

Glavna opasnost za njegov gol i odbranu “plavo-bijelih” biće brzina CSKA 1948.

- Mnogo su opasni u tranziciji, imaju dva-tri veoma brza fudbalera i naše je da to spriječimo - koliko možemo kontranapade i da ih što više udaljimo od našeg gola, da diktiramo tempo i nametnemo naš ritam - dodao je broj jedan reprezentacije Crne Gore.

Kirilov spreman i za penale

Radoslav Kirilov je u prvom meču potvrdio da je najbolji igrač CSKA 1948, a pred revanš je spreman i na dugu noć na “DG areni”.

- Spremni smo i na penale, ali nadam se da ćemo u Podgorici završiti posao - riječi su “desetke” kluba iz Sofije, a prenosi SPortal.bg.

Ne želi da se previše oslanja na 1:0 iz prvog meča.

- Za mene utakmica počinje sa 0:0, tako da moramo da odigramo pametno i strpljivo - nadam se da propusti iz prve utakmice neće presuditi.

Bonus video: