Mediji iz Srbije potcjenjivački o Mornaru: Jedva profesionalci, ne bi imali mjesta u srpskoj eliti

"Došao je dan da nas Crnogorci izbacuju iz Evrope"

18912 pregleda 167 reakcija 84 komentar(a)
Slavlje Mornara nakon prolaska u 3. kolo kvalifikacija za LK, Foto: Srdan Kosović
Slavlje Mornara nakon prolaska u 3. kolo kvalifikacija za LK, Foto: Srdan Kosović

Klub koji je prvi put "isplovio" u Evropu, koji stiže iz jedne od slabijih evropskih liga, "drznuo" se da eliminiše ekipu čiju igru su mediji iz Srbije opisali kao "rokenrol".

I čini se da je ta činjenica žestoko zaboljela kolege iz susjedne nam zemlje.

Mali/veliki Mornar okrenuo je novu stranicu istorije, na debiju u Uefinim takmičenjima preskočio je i drugu prepreku - nakon Dinama iz Tbilisija, eliminisao je i Radnički iz Kragujevca u kvalifikacijama za Ligu konferencije.

Umjesto da pohvale napredak ekipe iz lige koja je ovog ljeta konačno napravila pravi iskorak u Evropi, mediji iz Srbije su nadmeno i potcjenjivački pisali o klubu kojem je morala da čestita jedna od njihovih boljih ekipa, ali takođe debitant u Uefenim takmičenjima.

"Izgubili su 2:0 od tima koji je do prije dvije sezone bio u drugoj ligi Crne Gore, a i sada ima igrače koji jedva da se dodiruju sa profesionalnim fudbalom. Ovaj Mornar iz Bara teško da bi imao mjesta u srpskoj eliti", piše "Mozzartsport".

Reklo bi se previše nadmeno za ligu čiji klubovi su na posljednjih nešto više od od 30 evropskih mečeva upisali samo dvije pobjede - Partizan prošle sezone protiv Sabaha i upravo Radnički u prvom meču sa Mornarom.

Nisu se proslavili ni mnogi drugi.

"Došao je dan da nas Crnogorci izbacuju iz Evrope", piše Sportal.rs.

Sport klub dodaje da su Barani prošli poslije penala i da je to veliki uspjeh za ekipu iz jedne od najlošijih evropskih liga.

"Nova sramota srpskog fudbala: Kragujevčani ispali od Mornara".

Radnički se obrukao – ispao od Mornara, naslov je portala B92, koji je, ipak, nešto korektnije pisao o pobjedniku ovog dvomeča.

Bonus video: