Perišićevo efikasno ljeto, Budućnost na startu nove sezone bolja od Petrovca

U posljednjem meču prvog kola Meridianbet Prve crnogorske lige "plavo-bijeli" bolji od kluba sa primorja (2:1)

19756 pregleda 9 komentar(a)
Ponovo strijelac: Vladimir Perišić, Foto: FSCG
Ponovo strijelac: Vladimir Perišić, Foto: FSCG

Budućnost je zaboravila bolni oproštaj od Evrope, ali je njen talenat Vladimir Perišić nastavio sa evropskom formom...

Pet dana nakon što su se protiv CSKA 1948 u produžecima oprostili od Lige konferencije, "plavo-bijeli" su novu sezonu Meridianbet Prve crnogorske lige otvorili pobjedom - u jednom od derbija protiv Petrovca (2:1).

Dva rivala odigrala su za crnogorske uslove dobar meč na "DG areni", a već prvo poluvrijeme donijelo je nekoliko lijepih akcija i šansi.

Za Petrovac su pokušali Adnan Bašić i Rodrigo Faust, na drugij strani Ivan Bojović je imao veliki šansu, a prijetio je i Miloš Brnović, da bi se u 32. minutu zatresla mreža.

Budućnost je povela, a strijelac je bio Perišić - njegov treći gol ovog ljeta nakon što je tresao mreže Mališeve i CSKA 1948 u Evropi.

Sjajni mladi Andrija Bulatović je majstorski otvorio na stranu za Igora Ivanovića, a iskusni ofanzivac "plavo-bijelih" je pronašao Perišića za 1:0.

U nastavku je Perišić pogodio i stativu, Petrovac je pokušavao da se vrati, a onda je stigao novi gol domaćina...

Ognjen Gašević je ubacio iz kornera, golman gostiju Marko Kordić slabo reagovao i umjesto da izbaci loptu pogodio je Iliju Serikova u glavu, nakon čega se zatresla mreža (2:0).

Bio je to 77. minut i prvi gol ruskog štopera za Budućnost.

I kada je izgledalo da je meč riješen, Petrovac je oživio - samo tri minuta kasnije nakon gužve u petercu podgoričkog tima najbolje se snašao i Dejan Boljević (2:1).

Kapiten Petrovca mogao je sudijskoj nadoknadi da donese svom i timu bod, kada je majstorski uhavtio volej, ali je lopta, ipak, otišla preko gola.

Meridianbet 1.CFL, 1. kolo

Arsenal - Jedinstvo Franca 2:1

Bokelj SBBet- Jezero 2:0

Mornar - Otrant-Olimpik 0:1

Sutjeska - Dečić AdmiralBet 1:1

Budućnost - Petrovac 2:1

Standings provided by Sofascore

Bonus video: