Sjajni Boljević srušio Velež i odlučio derbi u Mostaru

"Podsjetio je dribling Boljevića na onaj kultni dribling Mesija kada je bacio na tlo Boatenga u utakmici Barselone i Bajerna u Ligi šampiona", piše Sportsport.ba

13568 pregleda 11 komentar(a)
Foto: Sportsport.ba
Foto: Sportsport.ba

Majstorijom Aleksandra Boljevića, nekadašnjeg napadača Zete, PSV-a, Beverena i Standarda iz Ližeža, sarajevski Željezničar je slavio protiv Veleža u Mostaru (2:1) u okršaju dva velikana ex-Yu fudbala.

Boljević se u 85. minutu sjajnim driblinzima prošetao kroz odbranu "rođenih", pogodio za pobjedu i pobrao komplimente medija u BiH.

"Podsjetio je dribling Boljevića na onaj kultni dribling Mesija kada je bacio na tlo Boatenga u utakmici Barselone i Bajerna u Ligi šampiona", piše Sportsport.ba, koji u naslovu naglašava da će se o majstoriji Boljevića "mnogo pričati".

Momak koji je 26 puta nosio dres crnogorske reprezentacije proglašen je igračem utakmice, a u finišu prvog poluvremena maestralnim udarcem iskosa sa 20 metara pogodio je prečku.

Boljević od ljeta prošle godine nosi dres Željezničara, a u ekipi je juče bio i još jedan nekadašnji fudbaler Zete, štoper Nemanja Cavnić.

Bonus video: