Lakša povreda Savića na startu sezone, Avdži ga izabrao za vođu na terenu umjesto kapitena Čakira

Trener Trabzona našeg štopera izveo zbog problema sa mišićem, u klubu čini sve kako bi Savić bio spreman za revanš meč Lige Evrope protiv Rapida u Beču

8779 pregleda 1 komentar(a)
Savić u dresu nivog kluba, Foto: Trabzonspor
Savić u dresu nivog kluba, Foto: Trabzonspor

Dva premijerna meča Stefana Savića u novom klubu rezultatski nisu prošla baš idealno, a na sve se nadovezala i povreda zbog koje je protiv Sivasspora igrao samo poluvrijeme.

Njegov Trabzonspor prvi meč u novoj sezoni Superlige Turske odigrao je 0:0, a crnogorski reprezentativac igru je napustio nakon prvih 45 minuta. Veoma dobrih, kako izvještavaju mediji iz te zemlje.

Kako je kasnije turskim novinarima objasnio trener kluba sa sjevera države Abdulah Avdži, našeg štopera je izveo zbog lakše povrede kao i da u klubu čine sve kako bi bio spreman za revanš meč Lige Evrope protiv Rapida u Beču.

Turski mediji navode da se radi o problemu sa mišićem lijeve noge.

Prije utakmice sa Sivassporom, Savić je debi za Trabzonspor upisao u četvrtak protiv Rapida kada je odigrao cijeli meč, a njegov novi klub pretrpio poraz od 1:0.

Iako je tek stigao u Trabzon već se osjeća koliko u novom klubu cijene Savića i sve što je do sada napravio u karijeri, pošto je Avdži odlučio da Crnogorac bude praktično zamjenik kapitena.

Naravno, kapiten ostaje Ugurdžan Čakir, nekadašnji čuvar mreže reprezentaciije Turske, ali kako je poznato da svaka ekipa u kojoj golman nosi traku mora da ima i jednog igrača na terenu zaduženog za razgovor sa sudijama, Avdži se odlučio za Savića.

Crnogorski fudbaler ovog ljeta je potpisao trogodišnji ugovor sa Trabzonsporom nakon što je poslije devet godina napustio Atletiko Madrid.

Bonus video: