Mbape odmah želi pehar, "La Dea" da ponovo zadivi Evropu

Na Nacionalnom stadionu u Varšavi Real i Atalanta igraju za trofej Superkupa Evrope (21 h)

8795 pregleda 0 komentar(a)
Mbape na treningu u Varšavi, Foto: Kacper Pempel/Reuters
Mbape na treningu u Varšavi, Foto: Kacper Pempel/Reuters

Prvi evropski pehar za novu sezonu čeka u Varšavi - prvak Starog kontineta Real Madrid i osvajač Lige Evrope Atalanta sudariće se u utakmici Superkupa Evrope.

Duel u glavnom gradu Poljske, na “Nacionalnom stadionu” koji prima blizu 60.000 navijača, počinje u 21 sat.

Osim prestiža koji uvijek nosi bitka za evropski trofej, duel “kralja” i “boginje” biće posebno zanimljiv i kao debi Realovog super pojačanja Kilijana Mbapea.

Momak koji je nakon višegodišnje sage ovog ljeta konačno postao novi igrač Real Madrida, imaće priliku da zablista u Varšavi i već u svom prvom meču u bijelom dresu podigne pehar.

Mbape je početak priprema proveo na odmoru nakon Evropskog prvenstva, dok su njegovi saigrači bili na turneji u Sjedinjenim Američkim Državama.

- Kilijan je spreman da započne novi život u najvećem klubu na svijetu, koji će nastaviti da pobjeđuje, rekao je predsjednik Real Madrida Florentino Peres.

Za 25-godišnjeg Mbapea meč protiv Atalante biće na neki način i ostvarenje sna.

- Daću život za ovaj klub, ponosan sam što sam ostvario svoj san i postao igrač najboljeg kluba u istoriji fudbala, rekao je Mbape na španskom i dodao da je sada na njemu da se što bolje prilagodi novom timu.

Njegov trener Karlo Anćeloti, koji je pod svojom komandom imao najveće zvijezde 21. vijeka, rekao je da nije zabrinut kako će se Mbape snaći u velikom klubu.

- Kilijan će donijeti svoj kvalitet, kao i spokoj, stav i posvećenost. Moraće da se prilagodi ovom timu, kao i svi ostali. Veoma smo srećni što je Mbape ovdje jer ima odlične kvalitete i siguran sam da će se brzo adaptirati - rekao je Anćeloti.

S druge strane, Atalanta nema šta da izgubi, ali želi mnogo da pokaže...

- Ovdje smo da odigramo nevjerovatno prestižnu utakmicu sa našim uobičajenim entuzijazmom i željom da još jednom zadivimo Evropu - poručio je Đanpjero Gasperini, trener kluba iz Bergama.

Iskusni stručnjak zna kakav ga rival očekuje, ali...

- Igramo protiv najuspješnijeg kluba na svijetu, ali želimo da odigramo utakmicu za pamćenje. Atalanta ima kvalitet da uznemiri Real - dodao je Gasperini.

"Blankosi" u svojoj trofejnoj sali već imaju pet pehara Superkupa (2002, 2014, 2016, 2017. i 2022), dok je "La Dea" trijumfom u Ligu Evrope stigla do drugog trofeja u istoriji, a prvog od 1963. kada je osvojila Kup Italije.

Vjerovatni sastavi

Real Madrid: Kurtoa - Karvahal, Militao, Ridiger, Mendi - Valverde, Čuameni, Modrić - Bellingham - Mbape, Vinisijus.

Atalanta: Muso - Đimšiti, Hin, Kolašinac - Zapakosta, Ederson, De Ron, Ruđeri - De Ketelare, Retegi, Lukman.

Bonus video: