Đurašković: Ljetnja fudbalska bajka

"Nakon svega, ostao je žal zbog svega što se u posljednjim minutima susreta dešavalo u Mađarskoj"

7760 pregleda 7 komentar(a)
Fudbaleri Mornara pred meč sa Pakšijem u Mađarskoj, Foto: Paksi FC/Facebook
Fudbaleri Mornara pred meč sa Pakšijem u Mađarskoj, Foto: Paksi FC/Facebook

Gruzija, Srbija, Mađarska - tri stanice na prvom putovanju kroz Evropu ostaće najljepša sjećanja u stogodišnjoj istoriji Mornara.

Klub iz Bara prvi put je osjetio privilegiju igranja Uefinih takmičanje i bez obzira što je stigao iz lige koja godinama nije imala evropskih uspjeha nije želio da bude previše impresioniran, već da pokaže da i našoj zemlji može da se igra dobar fudbal.

I pokazao je... Mornar se u utorak veče remijem protiv Pakšija (2:2) u 3. kolu kvalifikacija oprostio od Lige konferencije, ali na ljeto koje je krenulo 11. jula može da bude ponosan.

"Bila je ljetnja fudbalska bajka", kaže Zoran Đurašković, trener kluba sa crnogorskog primorja.

Budućnost je zastala na stepenici ranije, ali nije razočarala, dok Dečić Admiralbet ima realne šanse da možda i završi u baražu.

"Nadam se da će ostali crnogorski klubovi i naradne godine na ovakav način reprezentovati naš fudbal. S druge strane, ostao nam je još jedan predstavnik u Evropi, Dečić, kojem od srca želim da pruži dobru igru, prođe Helsinki i izbori plasman u plej-of Lige konferencije", dodao je Đurašković.

Bez Krisa Marlon Odong-Mbee, Marka Đurišića, Jovana Baošića i Balše Dubljevića, sa petoricom igrača na klupi, Mornar nije uspio da preokrene 3:0 iz Pakša, ali je odigrao odličan meč, bio bolji rival od ekipe iz mnogo jače lige.

"Presrećan sam kako je ekipa igrala - zbog odnosa i ponašanja igrača na terenu. Imali smo mnogo nedaća, falila su nam četiri igrača, a dvojica su do pred samu utakmicu bila pod temperaturom… Pružiti ovakvu igru protiv vicešampiona i osvajača Kupa Mađarske najbolje govori kako smo igrali", naglasio je Đurašković.

Da nije bilo evropskog neiskustva, muke sa kartonima, VAR-om, pa i sudijom iz Bjelorusije u prvom meču, možda bi Mornar iz Mađarske donio i povoljniji rezultat, a onda je pitanje i kako bi se završio revanš u Nikšiću.

"Nakon svega, ostao je žal zbog svega što se u posljednjim minutima susreta dešavalo u Mađarskoj", ne krije Đurašković. "U svakom slučaju, mislim da smo u revanšu bili mnogo bolji, napravili smo mnogo lijepih akcija, stvorili šansi… Kod 2:1 imali smo prilika i za treći gol i ko zna kako bi se onda završilo da smo uspjeli još jednom da zatresemo mrežu rivala", zaključio je Đurašković.

Ljetnja evropska bajka tako je za ovu godinu okrenula posljednju stranicu, a ukoliko "mornari" žele i naredne sezone da plove evropskim morima moraće sa dobrim partijama da nastave u domaćem prvenstvu - već u subotu kada u Bar stiže Jedinstvo Franca.

Bonus video: