Dejli Blind završio reprezentativnu karijeru

Blind je odigrao 108 utakmica za reprezentaciju Holandije

4298 pregleda 0 komentar(a)
Dejli Blind, Foto: Shutterstock
Dejli Blind, Foto: Shutterstock

Holandski fudbaler Dejli Blind saopštio je danas da se povukao iz reprezentacije.

Blind je na društvenim mrežama naveo da je odlučio da se povuče poslije "dobrog razgovora" sa selektorom Ronaldom Kumanom.

Bivši defanizovac Ajaksa i Groningena rekao je da mu je bila čast što je odigrao 108 utakmica za reprezentaciju.

"Za mene je to najveće dostignuće kao igrača, predstavljanje svoje zemlje. Za 11 godina, uradio sam sve kako bih nastavio da igram za ovaj divni dres. To mi je donijelo toliko toga, toliko divnih trenutaka. Cijeniću ovo. Dolazi nova, talentovana generacija, a poslije dobrog razgovora sa selektorom, vrijeme je da se potpuno koncentrišem na klub i moju porodicu", naveo je 34-godišnji Blind na mreži X.

Blind igra za Đironu, sa kojom će ove sezone igrati u Ligi šampiona, nakon što je klub osvojio treće mjesto u španskom prvenstvu, iza Real Madrida i Barselone. Igrao je još za Mančester junajted i Bajern iz Minhena.

On je za reprezentaciju Holandije debitovao 2013. godine, a u 108 utakmica postigao je tri gola. Osvojio je sa Holandijom treće mjesto na Svjetskom prvenstvu 2014. godine.

Blind je završio reprezentativnu karijeru na petom mjestu po broju odigranih utakmica, iza Rafaela van der Varta, Frenka de Bura, Edvina van der Sara i Veslija Snajdera.

Bonus video: