Inter sa „Marasija” kreće u odbranu trona

U Seriji A će ove sezone igrati tri crnogorska igrača - Vasilije Adžić čeka šansu u Juventusu, Nikola Krstović je adut Lećea, a Adam Marušić jedan od lidera Lacija

8825 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Kreće elitni fudbal i na Apeninima, i to utakmicom aktuelnog šampiona Intera koji je prošle sezone dominantno stigao do 20. Skudeta.

Poseban pečat na titulu stavljen je pobjedom u milanskom derbiju (Inter je baš u tom susretu osigurao pehar), a sada je vrijeme za novo dokazivanje.

Tim Simonea Inzagija u odbranu titule kreće sa "Marasija" - igraće protiv Đenove (subota u 18.30), jedne od rijetkih ekipa koja ga je prošle sezone zakinula za bodove.

"Da li smo spremni da odbranimo Skudeto? Apsolutno jesmo, ali uvijek morate da znate se u fudbalu ne pitate samo vi", rekao je Inzagi.

Inter je doveo golmana Hosepa Martinesa (upravo iz Đenove) za 15 miliona eura, stigli su i vezista Pjotr Zjelinski i napadač Mehdi Taremi (iz Napolija odnosno Porta bez obeštećenja). Nije to vjerovatno sve od "nerazura".

"Nedostaje nam lijevi štoper i tu nam je potreban bitan igrač. Sve ostalo je baš onako kako smo željeli", dodao je bivši trener Lacija.

Interovi izazivači su Juventus (čiji dres nosi crnogorski tinejdžer Vasilije Adžić), Milan i Napoli.

Sva tri tima u sezonu ulaze s novim trenerima - "staru damu" vodi Tijago Mota, "rosonere" je preuzeo Paulo Fonseka, a Napolitance želi da na pravi put poslije očajne sezone vrati Antonio Konte.

Milan, koji je ovog ljeta doveo Alvara Moratu, Strahinju Pavlovića, Emersona Rojala i Jusufa Fofanu, sezonu otvara sjutra od 20.45 kada se na "San Siru" sastaje sa Torinom.

Lacio i Adam Marušić u nedjelju dočekuju Veneciju (20.45), a dan kasnije Leće našeg Nikole Krstovića na svom terenu igra sa Atalantom (18.30).

Bonus video: