Perfektan start najmlađeg trenera u istoriji Premijer lige, Arsenal odgovorio Junajtedu i Liverpulu

Brajton sa 31-godišnjim debitantom na klupi novu sezonu otvorio osvajanjem Gudisona (3:0).

12955 pregleda 0 komentar(a)
Hirceler tokom debija na "Gudisonu", Foto: Reuters
Hirceler tokom debija na "Gudisonu", Foto: Reuters
Ažurirano: 17.08.2024. 20:31h

Momak koji je prije dolaska u Premijer ligu vodio samo izvjesni klub Pipinsrid iz Bavarske i Sankt Pauli na ostrvskom debiju je pokazao da ga Brajton nije slučajno odabrao za nasljednjika Roberta de Zerbija.

Fabijan Hirceler, najmlađi stručnjak u istoriji Premijer lige i momak koji ima tek 31 godinu, upisao je perfektan debi na klupi "galebova" - ubjedljivim trijumfom protiv Evertona na "Gudisonu" (3:0).

Prvu pobjedu za svog novog trenera potpisali su Kaoru Mitoma, Deni Velbek i Simon Adingra.

Mančester junajted i Liverpul su pobjedama otvorili novu sezonu Premijer lige, a odgovor je odmah stigao od još jednog velikana...

Arsenal je najavio da će i ove sezone biti veliki rival Mančester sitija u šampionskoj trci - momci Mikela Arteta sa 2:0 su savladali Vulverhemton, a u pojedinim trenucima pokazali i da znaju kako treba da se brane.

"Tobdžije" su vodile goloma Kaija Haverca u 25. minutu, početkom drugog poluvremena pretrpjele i period dobre igre "vukova", ali je tačku na ovu utakmicu stavio Bukajo Saka u 74 - momak koji je bio asistent kod prvog pogotka.

Veliki trijumf na startu sezone upisao je i Njukasl, prije svega jer je od 28. minuta utakmice protiv Sautemptona igrao sa desetoricom nakon isključenja Fabijana Šera.

Ekipa Edija Haua nije nakon toga "izgubila glavu", čekala je svoju šansu, a ona je stigla u finišu prvog dijela kada je pogodio Žoelington.

Uzbudljiva utakmica viđena je na "Siti graundu" - Notingem forest je golom Krisa Vuda vodio protiv Bornmuta, a konačnih 1:1 postavio je Antoan Semenjo u 87. minutu.

Vila u ritmu iz prošle sezone

Ostrvo je sa posebnim interesovanjem čekalo meč Aston Vile, ekipe koja je blistala prošle sezone i izborila Ligu šampiona.

Momci Unaja Emerija gostovali su u Londonu kod ambicioznog Vest Hema i pokazali da su i dalje u sjajnom ritmu - Vila je golovima Amadua Onane i Đona Durana slavila sa 2:1.

Pojačani "čekićari" sa novim trenerom Đulenom Lopetegijem nisu blistali, a do jedinog pogotka su stigli sa penala preko Lukasa Pakete.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: