Đenova u 96. zaustavila Inter, Morata i Okafor izvukli Milan na premijeri

Samo bod za šampiona Italije, isto je prošao i njegov gradski rival koji slavi kao da je pobijedio

16940 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Ažurirano: 17.08.2024. 22:55h

Inter nije dobro otvorio sezonu u kojoj mu je prvi i osnovni cilj da odbrani Skudeto.

Aktuelni šampion ni treću godinu zaredom nije slavio na "Marasiju" - opet ga je zaustavila Đenova (2:2) i to golom u 96. minutu.

Bod "grifonima" je donio Žunior Mesijas iako je promašio penal - lopta mu se nakon odbrane Jana Zomera odbila na desnu nogu i drugi put nije pogriješio.

Tim Simonea Inzagija u većem dijelu meča nije bio na pravom nivou, ali je zahvaljujući pogocima Markusa Tirama u 30. i 85. minutu "poništio" grešku Zomera sa starta utakmice kada je Alesandro Voljaćo donio prednost domaćinu...

Tiram je prvo poravnao udarcem glavom na centaršut Nikola Barele, a onda u finišu i na pas Davidea Fratezija, pa je izgledalo da će favorit - uprkos blijedoj partiji - doći na svoje na premijeri.

Ipak, Đenova je vjerovala do kraja, potom i dobila novi poklon od rivala - Jan Bisek je promašio loptu glavom, udarila ga je u ruku za penal koji je očajno izveo Mesijas.

Imao je, međutim, sreće - odbrana švajcarskog čuvara mreže je bila dovoljna samo da odgodi gol na sekundu ili dvije...

A Interov gradski rival Milan se izvukao iz bezizlazne situacije.

„Rosoneri” su na svom terenu gubili od Torina 2:0 poslije 68 minuta, a onda su u samom finišu izbjegli poraz - Alvaro Morata u 89, pa Noa Okafor u 95. učinili su da publika sa San Sira ode donekle zadovoljna.

Parma i Fiorentina su takođe odigrali 1:1, golova nije bilo u duelu Empolija i Monce - tako su sve četiri subotnje utakmice 1. kola Serije A završene remijem.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: