Još su klasa, a mogu da dođu bez obeštećenja

Kraj ljetnjeg prelaznog roka je sve bliže, a mnoga zvučna fudbalska imena kojima su istekli ugovori i dalje su bez kluba

7499 pregleda 2 komentar(a)
Prije manje od tri mjeseca igrao je finale LŠ, sada bi mogao u Brajton: Mats Humels, Foto: Borussia Dortmund/X
Prije manje od tri mjeseca igrao je finale LŠ, sada bi mogao u Brajton: Mats Humels, Foto: Borussia Dortmund/X

Šest dana je ostalo do kraja ljetnjeg prelaznog roka - novu “bombu” nakon prelaska Kilijana Mbapea u Real Madrid teško je očekivati, ali je zato zanimljiv status igrača koji su i dalje klasa, koji mogu da budu pojačanje bez obeštećenja, a koji su i dalje bez kluba.

Mančester siti nije propustio priliku da za “nula eura” vrati Ilkaja Gundogana iz Barselone, a do 30. avgusta u ponoć mogu da se očekuju zanimljivi transferi i ostalih zvijezda.

Ramos bi mogao kod Ronalda

Najzvučniji ime, bez obzira na veteranske godine (38), svakako je Serhio Ramos - simbol velikih uspjeha Reala i Španije, posljednju sezonu proveo je u Sevilji.

Sa klubom u kojem je i počeo karijeru nije produžio saradnju, a sve češće se pominje obećana zemlja za iskusnije igrače - Saudijska Arabija i Al-Nasr, klub u kojem igra njegov saigrač iz slavnih dana Reala Kristijano Ronaldo.

Depaj trenira sam

Memfis Depaj je dosta mlađi (čak osam godina) od Ramosa, a na Euru 2024 je pokazao da je u dobroj formi. Ipak, nakon što mu je istekao ugovor sa Atletiko Madridom i dalje je bez kluba.

Pominjalo se interesovanje Fiorentine, pa Rome i Intera, ali od toga zasada nema ništa. U međuvremenu, holandski napadač je objavio video kako se sam sprema u Monte Karlu.

Humels u maju igrao finale LŠ

Mats Humels (35) prije manje od tri mjeseca igrao je finale Lige šampiona, istekao mu je ugovor sa Borusijom Dortmund i sada čeka novi izazov.

Navodno je najbliži odlasku u Brajton, gdje bi mu trener bio četiri godine mlađu zemljak Fabijan Hirceler. Pominje se interesovanja i Sosijedada i Bolonje.

Rabio i Šćensni

Zapaženu ulogu na ljetošnjem Euru imao je Adrijen Rabio (29) u dresu Francuske, a poslije razlaza sa Juventusom u potrazi je za novim klubom - u igri su navodno Mančester junajted, Liverpul i Njukasl.

Juve nije produžio ugovor ni sa Vojčehom Šćensnijem, a pominje se da bi poljski golman mogao da bude druga opcija u Arsenalu i Realu ukoliko odu Aron Ramsdejl odnosno Andrij Lunjin.

Ermoso, Marsijal, Muniain...

Među zvučnim imenima koja su bez kluba su i Mario Ermoso, Antoni Marsijal i Iker Muniain... Atletiko je ovog ljeta pustio jednog štopera, našeg Stefana Savića, dok Ermoso nije dobio novi ugovor - sa 29 godina mogao bi u Romu, a u igri je i Al-Šabab.

Muniain je ikona Atletik Bilbaoa, a poslije 15 godina je odlučio da napusti klub i pokuša u inostranstvu, a čini se da će to učiniti u velikanu River Plati.

Biće zanimljivo i gdje će karijeru nakon devet neuspješnih godina u Mančester junajtedu nastaviti Marsijal - nekada velikog francuskog talenta žele Marsej i Lion, ali i Komo.

Čekaju i kapiteni "sokola" i "kafeterosa"

Među slobodnim agentima je i crnogorski kapiten Stevan Jovetić.

Slično kao prošlog ljeta, kada je u posljednjim trenucima prelaznog roka prešao u Olimpijakos, naš maestro i sada traži najbolju opciju - ovog puta, kako je rekao, onu koja bi mu donijela ugovor duži od 12 mjeseci.

Trenutno se kao najrealnija opcija čini odlazak u neku od bogatih zemalja južne Azije.

Naš kapiten trenira sa igračima Budućnosti, jedan od trenera "plavo-bijelih", Srđan Nikić ne krije:

"Gledajući ga ovih nekoliko dana na treningu, svima je u klubu jasno zašto je jedan od najboljih naših igrača, ikada"!

Tu je i zvanično najbolji fudbaler ljetošnjeg Kupa Amerike, 33-godišnji kapiten Kolumbije - Hames Rodriges.

Baš njegovu je poziciju zauzeo Jovetić u Olimpijakosu, nakon odlaska Kolumbijca u Brazil.

Oborio je na "Kopi" i rekord Lionela Mesija, imao je čak šest asistencija, jednu više od argentinskog virtuoza.

Rodriges je raskinuo ugovor sa brazilskim Sao Paulom, dva puta je osvajao Ligu šampiona sa Real Madridom, dva puta Svjetsko klupsko prvenstvo, bio je dobitnik Puškaš nagrade za pogodak godine, ima i dvije Salatare sa Bajernom, nebrojene druge trofeje.

Spekulisalo se prije nekoliko dana o povratku Rodrigesa u Madrid, ali u Rajo Valjekano. Ali, od dogovora još nema ništa.

Bonus video: