Lijep gest Aston Vile: Posljednji pozdrav za Matiju Šarkića od velikana iz Birmingema

Aston Vila se pred meč sa Arsenalom oprostila od našeg golmana, dok je Vulverhemton - čije boje je branio od 2020. do 2023 - minut aplauza za našeg golmana najavio tokom sjutrašnjeg meča (nedjelja, 15h) protiv Čelsija

19436 pregleda 556 reakcija 5 komentar(a)
Foto: Printscreen/X
Foto: Printscreen/X

Aston Vila je bila njegov prvi klub na Ostrvu - velikan i šampion Evrope iz 1982. svoj prvi meč na "Vila parku" u novoj sezoni posvetila je sjećanju na Matiju Šarkića.

Klub iz Birmingema je pred veliki derbi sa Arsenalom odao poštu crnogorskom golmanu, koji je početkom ljeta iznenada preminuo u 27. godini.

Minut ćutanja na stadionu Aston Vile navijači oba kluba ispratili su aplauzom, a osim za Matiju bio je upućen i za bivšeg igrača ovog kluba Jana Hamiltona, kao i nekadašnjeg fudbalera gradskog rivala Vest Bromvič Albiona Krega Šekspira.

Od Matije se tokom prvog meča u novoj sezoni oprostio i njegov posljednji klub Milvol, dok je Vulverhemton - čije boje je branio od 2020. do 2023 - minut aplauza za našeg golmana najavio tokom sjutrašnjeg meča (nedjelja, 15h) protiv Čelsija.

Matija Šarkić je preminuo 15. juna u Budvi, samo nekoliko dana nakon predstave za pamćenje u dresu Crne Gore protiv Belgije.

Bonus video: