Derbi iako tabela ne govori tako - fudbalska nedjelja donosi četiri meča pored jadranske obale

Meridianbet 1. CFL, 5. kolo: Budućnost kao lider gostuje Mornaru koji je i dalje bez pobjede, Otrant Olimpik testira šampiona

8214 pregleda 7 komentar(a)
Lider u Baru juri novi trijumf: Ivan Bojović nakon dva gola protiv Bokelja želi da nastavi niz, Foto: FK Budućnost/Rusmin Radič
Lider u Baru juri novi trijumf: Ivan Bojović nakon dva gola protiv Bokelja želi da nastavi niz, Foto: FK Budućnost/Rusmin Radič

Fenjeraš protiv lidera, ali i vicešampion protiv trećeplasirane ekipe iz prošle sezone - možda tabela trenutno ne pokazuje tako, ali derbi 5. kola MeridianBet Prve crnogorske fudbalske lige igraju Mornar i Budućnost.

Meč u Baru između domaćina koji je imao sjajno evropsko ljeto, a koji je i dalje bez bodova, i tima koji s vrha gleda na ostatak tabele igra se večeras od 20 sati.

Još jedan u najavi odličan meč takođe će se igrati na crnogorskom primorju, gdje će novajlija Otrant Olimpik dočekati crnogorskog šampiona Dečić AdmiralBet - ekipa Dejana Vukićevića upisala je dvije pobjede i dva poraza, dok su momci Milorada Pekovića bez greške sa dva trijumfa i jednim remijem.

Biće zanimljivo vidjeti i da li Sutjeska može do prve pobjede ove sezone protiv nezgodnog Bokelj SBbeta.

Bojović: Neće nas zavarati forma Mornara

Budućnost igra najljepši fudbal od starta sezone, upisala je tri pobjede i remi, postigla je najviše golova (devet), izgleda dobro u odbrani, a nove bodove kojima bi sačuvala vrh probaće da osvoji na Topolici.

- Mornar je u Evropi pokazao sav potencijal i kvalitet, znamo koliko mogu da budu opasni i neće nas zavarati činjenica što su loše otvorili sezonu - poručio je Ivan Bojović, momak koji je u prethodnom kolu sa dva sjajna gola vodio Budućnost do trijumfa protiv Bokelja.

Mornar i Budućnost su do sada u Baru igrali 17 puta - 11 mečeva dobio je podgorički tim, četiri su završena bez pobjednika, uz dva trijumfa tima s mora.

- Bar je znao često da bude nezgodan za nas, prije svega zbog lošeg terena, pa se nadam da to sada neće biti slučaj - dodao je Bojović.

Ipak, naš najveći klub zna svoj cilj.

- Poštujemo Mornar, vicešampion je države, ali mi se držimo svog pristupa, svoje igre i želimo da nastavimo niz pobjeda - jasan je Bojović.

Kaluđerović: Neprijatan pogled na tabelu

Debi na evropskoj sceni Mornar je uljepšao “putovanjem” do treće runde kvalifikacija za Ligu konferencije, ali nezaboravno ljeto ostavilo je traga, pa je klub iz Bara neprepoznatljiv na startu crnogorskog šampionata.

Kaluđerović
Kaluđerovićfoto: Paksi FC

- Neprijatan je pogled na tabelu... Poslije bajkovitog evropskog ljeta došlo je naše prvenstvo koje nas je dočekalo nespremne u smislu da je mnogo igrača povrijeđeno tokom i poslije kvalifikacija. To nas remeti jer da smo kompletni mnogo bolje bismo počeli prvenstvo - istakao je Andrija Kaluđerović, vezista Mornara.

Nakon tri poraza (Mornar ima i jedan odložen meč) ekipa Zorana Đuraškovića nema drugi izbor bez da protiv lidera ide na pobjedu.

- Šta je - tu je, u fudbalu ne postoji alibi, poslije vrlo dobrog utiska u Evropi sada u domaćem šampionatu moramo da se vadimo. Idemo na tri boda, a znamo da će biti teško, Budućnost je u naletu, igra vrlo dobro i očekuje nas paklen meč - dodao je Kaluđerović.

Bitke na obali i jedna na sjeveru

Prethodnih godina čest slučaj je bio da se većina utakmica prvog crnogorskog karavana igra u Podgorici, sada je situacija drugačija - od današnjih pet čak četiri će se igrati pored jadranskle obale, a jedna na sjeveru naše države.

Uz meč u Baru i pomenuti drugi derbi dana između Otranta i Dečića u Petrovcu (20.45h), igraće se još u Tivtu i Kotoru.

Posebno će biti interesantno pod Vrmcem gdje Bokelj SBBet, koji je nakon dvije pobjede vezao dva poraza, dočekuje Sutjesku - jednog od crnogorskih velikana, ali i ekipu koja nakon četiri kola nema pobjedu.

Prvi meč dana od 17 sati igra se u obližnjem Tivtu između Arsenala i Petrovca, dok će se jedini meč van primorja odigrati u Beranama gdje u “derbiju sjevera” Jezero dočekuje Jedinstvo Francu.

MERIDIANBET 1. CFL, 5. KOLO

ARSENAL - PETROVAC 17.00

Sudija: Miloš Savović (Podgorica)

BOKELJ SBBET - SUTJESKA 20.00

Sudija: Mladen Knežević (Berane)

MORNAR - BUDUĆNOST 20.00

Sudija: Miodrag Bešović (Podgorica)

JEZERO - JEDINSTVO FRANCA 20.00

Sudija: Nikola Vođević (Podgorica)

OTRANT OLIMPIK - DEČIĆ ADMIRALBET 20.45

Sudija: Miloš Bošković (Podgorica)

Standings provided by Sofascore

Bonus video: