Nišimura "poništio" majstoriju Čagasa - Otrant - Dečić 2:2, pobjede Budućnosti, Sutjeske i Jezera

Odigrani mečevi 5. kola Meridianbet 1. Crnogorske fudbalske lige

46410 pregleda 27 reakcija 27 komentar(a)
Vladimir Perišić (Budućnost) postiže gol za 0:2, Foto: FSCG
Vladimir Perišić (Budućnost) postiže gol za 0:2, Foto: FSCG

Četvrti gol Japanca Ajumua Nišimire ove sezone, u 90. minutu, donio je debitantu Otrant-Olimpiku bod protiv šampiona Dečić Admiralbeta, u uzbudljivom meču u Petrovcu - 2:2.

Samo dva minuta ranije Brazilac Čagas Augusto pogodio je sjajno sa ivice šesnaesterca, kompletirao preokret i, činilo se tada, donio trijumf Tuzanima. Japanac je, međutim, sve to "poništio" i obradovao Ulcinjane, ujedno i zaposjeo vodeće mjesto na listi strijelaca.

Otrant je poveo u 61. minutu golom Valentina Rudovića iz penala, nakon što je Žarko Tomašević faulirao Nišimuru, a izjednačio rezervista Iljir Camaj u 79. nakon prekida i karambola u šesnaestercu.

Ajumu Nišimura na meču protiv Dečića
Ajumu Nišimura na meču protiv Dečićafoto: FSCG

Dečić je odigrao četiri meča (jedan manje) i ima osam bodova, jedan više od debitanta Otranta a pet manje od vodeće Budućnost, jasno uz meč manje.

Budućnost je prije toga ostvarila četvrtu pobjedu u pet odigranih kola i uz jedan remi već je već napravila razliku na vrhu.

Izabranici Ivana Brnovića su u derbiju kola - barem ako su parametar prošlosezonske pozicije na tabeli i minulo evropsko ljeto CG klubova - bez mnogo problema savladali Mornar u Baru sa 2:0, revanširavši se domaćinu za dva poraza minulog proljeća.

Od evropskog Mornara, ipak, za sada nije ostalo ni slovo "e", Barani plaćaju ceh povredama, umoru, malom fondu fudbalera, dok se kod Podgoričana, koji imaju znatno širi roster, a igrali su i dva evropska meča manje, to i ne osjeća.

Budućnost je praktično rutinski stigla do pobjede na Topolici, jer domaćini, lišeni pomoći i trenera Zorana Đuraškovića kraj aut-linije (suspenzija) - osim borbenosti nisu mogli da ponude više.

Mornar - Budućnost, FK Budućnost, Fudbaleri Budućnosti, FK Mornar
foto: FSCG

A da bi probila takav Mornar, Budućost je morala da bude strpljiva, ali i - lukava.

U 33. minutu, nakon dosuđenog slobodnog udarca, dok se odbrana Mornara još namještala, Oliver Šarkić nije čekao sudijski zvižduk već je vješto gurnuo loptu u prostor za Dragana Grivića, koji je pogodio dijagonalu - 1:0 za Podgoričane.

Budućnost je bila bolja, nije doduše imala preveliki broj šansi, arbitar Miloš Bešovič možda je propustio šansu da pokaže crveni karton domaćem štoperu Filipu Mitroviću, koji je kao posljednji igrač odbrane srušio Ivana Bojovića.

"Plavi" su, ipak, ostali pribrani, a na agresivno otvaranje drugog poluvremena od strane Mornara odgovorili su na najbolji mogući način - golom kojim su "ubili" utakmicu.

Igrao se 57. minut kada je strijelac prvog gola, Grivić efektno proigrao Bojovića, ovaj je nesebično dodao do Vladimira Perišića koji nije pogriješio - drugi gol 19-godišnjeg napadača ove sezone, četvrti računajući evropske mečeve i sve je bilo riješeno.

Milan Mijatović, Mornar - Budućnost
foto: FSCG

Prvu pobjedu ove sezone, tek u petom kolu, ostvarila je Sutjeska - 3:0 protiv Bokelja SBBet u Kotoru.

Sva tri gola izabranici Miljana Radovića postigli su u prvom poluvremenu, a domaćina su razoružali sa dva gola iz prekida u razmaku od samo četiri minuta.

U 52, Marko Đukanović je glavom centaršut Vaska Kalezića proslijedio u mrežu. U 56. Kalezić je bio strijelac, pošto je efektno sa prve stative nogom ubacio loptu u mrežu nakon kornera Nikole Janjića.

Kalezić je i ovjerio pobjedu u šestom minutu sudijskog dodatka, nakon kontranapada.

U derbiju sjevera, Jezero je u Beranama savladalo Jedinstvo Francu sa 1:0.

Gol odluke postignut je već u 2. minutu, a strijelac je bio štoper Mitar Ćuković. Za Plavljane, ovo je prva pobjede ove sezone.

U prvoj utakmici 5. kola, jedinoj koja je igrana po dnevnoj svjetlosti, nije bilo pobjednika.

Bodove su podijelili Arsenal i Petrovac - 1:1.

Domaćin je u Tivtu stigao do prednosti u 3. minutu golom Abdulsameda Abdulahlija koji je iskoristio odličnu asistenciju Alekse Ćetkovića, a konačan rezultat je postavljen u finišu prvog poluvremena.

Petrovčani su izveli korner, igrači Arsenala propustili priliku u nekoliko navrata da otklone opasnost, pa je Marko Šimun sa ivice peterca na pas Rodriga Fausta lako zatresao mrežu.

Petrovac tako nije poražen ni u četvrtom meču u nizu, izgubio je samo od Budućnosti na premijeri.

Rezultati

OTRANT OLIMPIK - DEČIĆ ADMIRALBET 2:2

Valentin Rudović (penal) 61, Ajumu Nišimura 90. - Iljir Camaj 77, Čagas Augusto 88.

BOKELJ SBBET - SUTJESKA 0:3

Marko Đukanović 52, Vasko Kalezić 56, 90+6.

MORNAR - BUDUĆNOST 0:2

Dragan Grivić 33, Vladimir Perišić 58.

JEZERO - JEDINSTVO FRANCA 1:0

Mitar Ćuković 2.

ARSENAL - PETROVAC 1:1

Abdulsamed Abdulahi 3 - Marko Šimun 44.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: