Zvižduci u Rimu - Empoli nadigrao Romu, Napoli na krilima Hviče bolji od Bolonje

Prvi poraz "vučice" i prvi trijumf Napolitanaca

10060 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Danijele de Rosi je u problemu već poslije dva kola Serije A, zvižduci Romine publike govore sve nakon duela sa Empolijem na "Olimpiku".

"Vučica" u 180 minuta fudbala ima samo bod, a večeras je izgubila - toskanski tim je slavio u Vječnom gradu 2:1 u duelu u kojem je 70 minuta apsolutno dominirao.

Empoli je poveo u finišu prvog dijela preko Emanuela Đasija, a da ide ka trijumfu bilo je jasno u 61. kada je Lorenco Kolombo iskoristio penal.

Roma se nije predavala i tek nakon 0:2 je ličila na tim koji zna šta želi.

Tako je Eldar Šomurodov smanjio u 81. minutu, onda je Paulo Dibala pogodio stativu i gol je visio u vazduhu, ali je Empoli preživio za velika tri boda...

Napoli se probudio i na svom terenu savladao Bolonju - 3:0.

Nije bilo puno uzbuđenja u prvih 45 minuta, a onda je sve otvorila majstorska asistencija Hviče Kvarachelije u sudijskoj nadoknadi koji je pronašao Đovanija di Lorenca, a ovaj zatresao mrežu.

Kasnije je Gruzin otklonio dileme oko pobjednika, pogodio je u 75, potom i Đovani Simeone, pa je tim Antonija Kontea donekle ublažio debakl sa otvaranja kada je izgubio 3:0 u Veroni...

Torino je savladao Atalantu u sjajnom meču (2:1), a junak je golman Vanja Milinković Savić koji je u 96. minutu odbranio penal Mariju Pašaliću.

Prethodno je "boginja" povela preko Matea Retegija, a preokret su "granati" donijeli Ivan Ilić i Če Adams...

Pogodaka nije bilo jedino u duelu Fiorentine i Atalante.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: