Motin Juve već pleše, Vlahović srušio Veronu, ponovo strijelac i jedan od mladića "bjankonera"

Stara dama bez primljenog gola nakon dva kola Serije A - na "Bentegodiju" je slavila sa 3:0

15139 pregleda 4 komentar(a)
Vlahović slavi jedan od svoja dva pogotka, Foto: Reuters
Vlahović slavi jedan od svoja dva pogotka, Foto: Reuters

Dva kola, dva puta po 3:0, šest bodova i nakon nekoliko mučnih sezona Juventus na startu ove obećava zanimljiv fudbal, ali i povratak u velike priče...

Dolazak Tijaga Mote na mjesto trenera već je počeo da daje rezultate, a nakon pobjede protiv Koma na startu, Juve je ovog puta nova tri boda upisao na gostovanju kod Verone.

"Stara dama" je na "Bentegodiju" plesala na krilima dvostrukog strijelca Dušana Vlahovića, dok je nakon Samuela Mbangule za velikana iz Torina ponovo pogodio i jedan od mladića "bjankonera" - riječ je o 21-godišnjem Nikoli Savoni koji je bio strijelac na debiju.

Sve to mogu da budu i dobre vijesti za našeg Vasilija Adžića (zbog lakše povrede nije bio u protokolu ni za ovaj meč), jer je očigledno da Mota vjeruje u mlade igrače...

Uostalom dvojica najstarijih igrača u startnoj postavi Juventusa večeras su bili golman Mikele di Gregorio i štoper Bremer koji imaju po 27 godina.

Juve je poveo u 28. minutu kada je 19-godišnja "desetka" Juventusa Kenan Jildiz pronašao Vlahovića, a reprezentativac Srbije "raznio" trojicu defanzivaca Verone i lagano zatresao mrežu.

Već u 39. minutu bilo je 2:0 - Andrea Kambijazo je "otvorio" lijevu stranu za Mbangulu, mladi Belgijanac je na drugoj strani pronašao Savonu, koji je lijepo plasirao glavom za prvi gol u Seriji A.

Priča u "gradu Romea i Julije" zavrešena je već u 53. minutu kada je Vlahović pogodio sa penala koji je izborio Mbangula.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: