Marušićev šesti ciklus sa „sokolima”: Grupa je zanimljiva, ali ne razmišljamo dalje od prve utakmice

„Dosta je novih, ali i mladih igrača. Kroz sve ove godine navikli smo da imamo pehove sa povredama, non-stop neku grupu odsutnih, ali to je dio fudbala. Moramo se okrenuti onima koji su tu. Sigurno će svi dati maksimum. Možemo da ostvarimo dobar rezultat”, kaže as Lacija

11829 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Filip Roganovic
Foto: Filip Roganovic

Od specijalnog izvještača „Vijesti”

As Lacija Adam Marušić je već devet i po godina u crnogorskoj reprezentaciji, sjutra počinje šesti ciklus - što kvalifikacija za Evropsko i Svjetsko prvenstvo, što u Ligi nacija...

Zna koliko je bitan početak, zna, međutim, da samo dobar početak nije dovoljan...

„Dobili smo zanimljivu grupu u Ligi nacija, mislim da možemo da igramo sa svima, ali ne razmišljamo sada dalje od prve utakmice. Fokusirani smo na meč sa Islandom, pa tek onda na sljedeće duele. Vidjećemo kroz utakmice koji je naš cilj”, rekao je Marušić.

Mnogo saigrača u reprezentaciji promijenio je Marušić, sada kao jedan od najiskusnijih i vođa ovog tima. I sjutra će dobiti „nove”.

„Dosta je novih, ali i mladih igrača. Kroz sve ove godine navikli smo da imamo pehove sa povredama, non-stop neku grupu odsutnih, ali to je dio fudbala. Moramo se okrenuti onima koji su tu. Sigurno će svi dati maksimum. Možemo da ostvarimo dobar rezultat”.

Island je, takođe, na nekom novom početku, o čemu je pričao selektor „ribara”, Norvežanin Age Hareide.

„Igramo protiv veoma dobre reprezentacije, ali imamo šanse. Gledali smo snimke, znamo u čemu možemo da tražimo priliku za dobar rezultat”, istakao je Marušić.

Bonus video: