Četvrti poraz mlade selekcije: Gol iz 8. minuta usmjerio meč, Rumunija opravdala ulogu favorita

U21 selekcija izgubila u Trgovištu

11933 pregleda 5 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore nije mogla da ugrozi jednog od favorita u grupi E kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Izabranici Nikole Rakojevića su u Trgovištu izgubili od Rumunije i to im je četvrti neuspjeh u sedam mečeva, u kojima imaju i dvije pobjede i remi.

Na stadionu „Euđen Popesku” je bilo 1:0 za domaćina, koji je trijumf osigurao već u osmom minutu - tada je Nikolu Ivezića matirao Luis Munteanu, napadač koji je do ovog ljeta bio na platnom spisku Fiorentine.

Crna Gora je taj pogodak mogla i morala da izbjegne, ali je pritisak protivnika na tridesetak metara od Ivezićevog gola dao rezultat - Andrija Radulović je izgubio loptu, naša selekcija je odbila prvi nalet, ali kod šuta Munteanua nije bilo dileme.

Rumuni su i poslije vođstva kontrolisali stvari na terenu, a crnogorski fudbaleri su dva navrata u prvom dijelu bili opasni - nedostao je, ipak, završni pas da domaćin bude u problemu.

Drugi dio je počeo velikom šansom Kristijana Ignata, čiji je udarac poslije kornera sa svega pet metara odbranio Ivezić, a naš čuvar mreže je i nakon toga bio najzaslužniji što je ostalo 1:0.

Ulaskom Balše Toškovića je Crna Gora bila donekle opasnija, a napadač zagrebačke Lokomotive je u 83. minutu možda mogao da dobije i penal u duelu sa Gabrijelom Danuleasom - škotski sudija Dejvid Dikinson se nije oglasio, već je zbog prigovora dao žuti karton Ognjenu Bakiću.

Crna Gora je, ipak, dočekala pravu šansu - imala u 94. ali je šut glavom Alekse Ćetkovića s prve stative ukrotio Razvan Sava.

Rakojevićeva ekipa ima sedam bodova, a u utorak je čeka duel sa još jednim favoritom - dočekuje Švajcarsku na DG areni.

RUMUNIJA - CRNA GORA 1:0 (1:0)

Trgovište - Stadion „Euđen Popesku”. Sudija: Dejvid Dikinson (Škotska). Strijelac: Munteanu u 8. minutu. Žuti kartoni: Strata, Stojka Blanuca (Rumunija), Bakić (Crna Gora).

Rumunija: Sava - Strata (46. Otelica), Ignat, Danuleasa, Borza - Korbu (56. Kržan), Perianu, Grameni - Bani (46. Bajaram), Munteanu (68. Blanuca), Stojka.

Crna Gora: Ivezić - Pajović (86. Jovićević), Melentijević, Đurić, Gašević - Kujović (86. Vuković), Bulatović (89. Ćetković) - Radulović, Bakić, Janjić - Krivokapić (67. Tošković).

Standings provided by Sofascore

Bonus video: