"Znali smo da je Island jak poslije prekida, moramo što prije da se oporavimo"

Crna Gora u 1. kolu Lige nacija izgubila od Islanda 2:0

7616 pregleda 13 komentar(a)
Novica Eraković, Foto: FSCG
Novica Eraković, Foto: FSCG

Prekidi su večeras bili kobni po fudbalsku reprezentaciju Crne Gore - "sokoli" su na startu Lige nacija izgubili od Islanda (2:0), a oba gola su primili nakon kornera.

Island je do pobjede u Rejkjaviku na startu Lige nacija stigao zahvaljujući Oskarsonu i Torsteinsonu.

"Znali smo da su oni jaki poslije prekida i da iz tih situacija možemo da primimo golove. Nismo uspjeli da pokrijemo to kako je traženo od nas. Moramo što prije da se sredimo i da u ponedjeljak protiv Velsa, pred našim navijačima u Nikšiću, pokažemo da možemo da pobijedimo", poručio je štoper Slobodan Rubežić za RTCG nakon utakmice.

I Miloš Brnović je potencirao igru iz prekida.

"Osjećanja su pomiješana. Primili smo golove u trenucima kada smo dolazili do igre i incijative. Golovi koji se prime iz prekida su najteži - to psihološki utiče na ekipu, što se kasnije odrazilo. Pokušali smo da se vratimo nakon prvog primljenog pogotka, a onda smo u nastavku primili još jedan i utakmica je imala jedan drugi tok", rekao je Brnović.

Fudbaler Budućnosti je istakao i da je ekipi u pojedinim trenucima nedostajalo sreće.

"Imali smo neke šanse koje nismo iskoristili, ali to je možda nedostatak uigranosti, jer su nam neki igrači nedostajali. Pokušali smo to da nadomjestimo, ali u tim presudnim treucima kao da nam je nedostajalo sreće. Lako smo primili golove, kažnjeni smo, a onda je taj minus bilo teško nadoknaditi", kazao je Brnović.

A nakon duge pauze zbog povrede, u reprezentaciju se vratio Novica Eraković.

"Prelijep je osjećaj što sam se vratio nakon toliko vremena. Ali, šteta je što smo startovali porazom. Primili smo dva gola iz prekida. To ćemo u Podgorici analizirati, sumirati utiske. Protiv Velsa ćemo probati da nadomjestimo sve nedostatke", rekao je vezista Omonije.

Utakmica protiv Velsa je na programu u ponedjeljak (20:45) u Nikšiću.

Bonus video: