Zdravko Dragićević: Petrovac nije slučajno drugi

OFK Petrovac nije čekao pet do 12, cjelokupan igrački kadar trener Zdravko Dragićević imao je prije starta prpreme

5933 pregleda 6 komentar(a)
Dragićević je zaslužan i za trenerski prepordod dolaskom na klupu kluba u kojem je ostavio igrački pečat, Foto: Privatni album
Dragićević je zaslužan i za trenerski prepordod dolaskom na klupu kluba u kojem je ostavio igrački pečat, Foto: Privatni album

U sjenci dugog evropskog ljeta crnogorskih klubova, Petrovac se vrijedno pripremao a kvalitet rada za sezonu 2024/2025. godinu, ekipa Zdravka Dragićevića demonsrirala je u šest prvih prvenstvenih utakmica. Petrovac je na drugoj poziciji sa 11 bodova, dva manje od lidera Budućnosti, od kojeg je doživio jedini poraz u prvom kolu.

No, reprezentatvu pauzu su u Petrovcu dočekali nasmijani, sa pet utakmica bez poraza, tri pobjede.

- Najprije da čestitam klubovima koji su nas predstavjali u Evropi, jer su podigli letvicu i dali nadu da možemo da budemo konkurentni - kazao je Dragićević, i sam junak jedne od najljepših priča kao strijelac gola za Petrovac u eliminaciji Anortozisa 2010. godine.

Petrovac će u nastavak fudbalske jeseni, krenuti protiv Bokelja, na svom stadionu 14. septembra.

- Zadovljan sam igrom, rezultatom a jednako su zadovoljni u mom stručnom štabu i upravi kluba. Igrači su nagrađeni sa dva slobodna dana a riječ je o vrijednim madićima, radnim i maksimalno angažovanim na treninzima i utakmicama. To da smo dobro startovali pomalo dugujemo i sreći da tokom priprema, po dvije sedmice na svom terenu i Zlatiboru, nismo imali nijednog problema, sa zdravljem povrdama ili uslovima za rad. Imali smo i jake provjere, a sve nam se idealno poklopilo... I svih sedam novopridošlih igrača su bili sa nama od starta priprema - objasnio je Dragićević.

Petrovac je u odnosu na prošlu sezonu i straha od prvog ispadanja u njenom finišu, napustilo sedam fudbalera. Dragićević je sa mjesta pomoćnika prekomandovan za šefa struke na šest kola do kraja i odmah je pobjedom nad Dečićem, trasirao put novoj prvoligaškoj sezoni. Petrovčani uz Sutjesku i Budućnost, jedini su stalni članovi domaće elite, Dragićević zaslužio priliku da i dalje vodi prvi tim.

- Pošlo nam je dosta važnih igrača, najbolji strijelac ekipe Slobodan Babić u Mađarsku, Luka Malešević u u Dečić... Ipak, dugo sam u klubu, poznajem ekipu i dostavio sam spisak pojačanja po pozicijama upravi i sve sam ih već imao do starta prirpema. Uprava je fantastično odradila posao a igrači koje sam lično skautirao i odabrao su se pokazali pravim pojačanjima. Vratili smo Fausta i Kapisodu, došli su Šimun, Golubović, Pupović i Stanišić, dok sam Kastenada iz Argentine doveo po preporuci i pregledom snimaka. Smatram da imamo ekipu da ostanemo stabilan prvoligaš što i jeste cilj, možda i više od toga i budemo u trci makar za trofej u Kupu Crne Gore - istakao je Dragićević

On je kao kapiten 2010. godine podigao prvi pehar u istoriji OFK Petrovca - Kup Crne Gore 2010. godine.

- Želja mi je da to uradim i kao trener i da i na taj način ostavim pečat u ovom klubu. A radim na tome da budem bolji, i prihvaćena je u maju moja kandidatura na konkursu za PRO licencu. Imao sam sreće da radim u grupi izuzetno kvalitetnih i trenera različitih znanja i iskustava, ulčimo jedani od drugih, a o mentorima, domaćim ili sa strane ne bih trošio riječi. Imamo zaista mogućnosti da se usavršavamo - zaključio je Dragićević.

Bonus video: