Milija Savović se vratio na mjesto uspjeha: Vezan sam za Sutjesku, siguran sam da ovi momci znaju da igraju dobar fudbal

Nikšićani promovisali trenera s kojim su u sezoni 2021/22 osvojili titulu prvaka Crne Gore

8078 pregleda 34 reakcija 34 komentar(a)
Ponovo kraj Bistrice: Milija Savović, Foto: FK Sutjeska
Ponovo kraj Bistrice: Milija Savović, Foto: FK Sutjeska

Milija Savović je sa Sutjeskom prošao sve - za nešto više od godinu sa klubom iz Nikšića bio je prvak Crne Gore, a onda je poslije prve veće krize morao da napusti stadion kraj Bistrice.

Činilo se da je na tu priču tada stavljena tačka, ali 45-godišnji trener se ponovo vraća u klub sa kojim je u sezoni 2021/22 na dominantan način stigao do šampionske krune.

„Zašto sam se vratio? Odgovor je jednostavan - vezan sam za Sutjesku, to je klub gdje sam postigao najveće uspjehe i čim su vodeći ljudi izrazili želju da se vratim lako smo se dogovorili”, objasnio je Savović.

Baš kao i pred prvi mandat na klupu je stigao umjesto Miljana Radovića - tada nakon što je nekadašnjem fudbaleru Sutjeske istekao ugovor, a sada poslije loših rezultata Nikšićana na startu nove sezone. Savović mora nešto brzo da promijeni...

„Naravno da stanje na tabeli ne odgovara željama kluba kakav je Sutjeska i potrudiću se da napornim radom popravimo rezultate i vratimo Sutjesku u borbu za vrh tabele”, istakao je Savović.

Sutjeska nakon šest kola u domaćem šampionatu ima samo jednu pobjedu - koliko je iz sadašnjeg ugla realno ponovo razmišljati o tituli?

„Ciljevi uvijek moraju da budu najveći. S obzirom na to da sada počinjem kada je sezone već krenula i bez mogućnosti selekcije zadatak je da ove momke podignemo, da im vratimo samopouzdanje, jer sam siguran da znaju da igraju dobar fudbal”, nema dilemu bivši trener Jezera, libijskog Al-Itihada, Arsenala...

Novi debi na klupi Sutjeske imaće narednog vikenda - u gostima protiv Otrant Olimpika.

„Najmanje što u narednom perodu možemo jeste da pokažemo borbu volju i želju”.

Ovih dana nije samo Savović novo ime kraj Bistrice.

„Ono što smo mogli da uradimo jeste “džoker” igrač i srećom uspjeli smo da se pojačamo iskusnim Ilijom Martinovićem koji je svojevremeno i upisao reprezentativne nastupe - vjerujem da će biti značajna podrška ovoj mladoj ekipi”, zaključio je Savović.

Bonus video: