Njemačka na krilima Musijale deklasirala Mađarsku, „zmajevi” primili pet golova u Ajndhovenu (VIDEO)

A Liga nacija - as Bajerna dao gol i tri puta asistirao

17517 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Njemačka nije napravila veliki rezultat na Euru, eliminisana je u četvrtfinalu od novog šampiona Španije, ali sada može da se konstatuje da je Julijan Nagelsman „oživio” nacionalni tim.

„Elf” ponovo izgleda kao tim sposoban da melje rivale, pa Mađarska nije imala šansi u Diseldorfu na startu A Lige nacija - bilo je 5:0 za domaćina.

Mađari su prvi zaprijetili, a nakon toga se nisu ništa pitali.

Niklas Filkrug je na pas Džamala Musijale donio prednost velikanu, potom se upisao i sam Musijala, koji je kasnije još jednom asistirao kada je mađarsku mrežu zatresao Florijan Virc.

Pobjednik je bio poznat pola sata prije kraja, ali Njemci se nisu zaustavili, pa je na red došao i prvi pogodak u nacionalnom timu za Aleksandra Pavlovića. I još jednom je asistent bio - Musijala.

Standings provided by Sofascore

Do kraja je bilo dovoljno vremena da do gola dođe i Kai Haverc, koji se ispromašivao prije nego je pogodio iz penala.

U istoj grupi je Holandija opravdala ulogu favorita protiv Bosne i Hercegovine (5:2), ali nije to bilo rutinsko odrađivanje posla tima Ronalda Kumana.

„Lale” su u Ajndhovenu povele preko Džošue Zirkzea, poravnao je Ermedin Demirović, ali je prednost domaćinu vratio Tidžani Rejnders u finišu prvog dijela.

Na 3:1 je povisio Kodi Gakpo, BiH se nije predala (Edin Džeko je smanjio na 3:2), pa je imala šansu za 3:3, a tačku na uzbuđenja su u finišu stavili Vut Veghorst i Ćavi Simons.

U B Ligi nacija, Albanija je poslije preokreta savladala Ukrajinu u Pragu (2:1), dok je Grčka u Pireju bila sigurna protiv Finske - 3:0.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: