I borca bez presedana snimili uplakanog - Pistoleru teško pao odlazak iz reprezenatcije

Luis Suares se orpostio od reprezentacije kao najbolji strijelac u istoriji Urusa

5600 pregleda 0 komentar(a)
Za uspejh reprezentecije je znao i da ujeda rivale, Foto: REUTERS
Za uspejh reprezentecije je znao i da ujeda rivale, Foto: REUTERS

Veliki Anhelito - Anhel di Marija je okončao fudbalsku karijeru, drugi omiljeni saigrač Lea Mesija, ali klupski, Luis Suares, rekao je kraj igrama za selekciju Urugvaja.

Popularni Pistolero zadnju utakmicu za Uruse nije bio strijelac, nije bilo ni golova protiv Paragvaja u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2026. godine.

On je odigrao 90 minuta uz ovacije prepunog stadiona.

"Oduvijek sam želio da se oprostim na ovaj način. Imam 37 godina, nisam otišao povrijeđen ili zbog podatka da struka smatra da nisam potreban timu. Odigrao sam sa istim žarom, ali i intezitetom kao u svakoj utakmici za nacionalni tim od debija sa 19 godina", u suzama se oprostio Pistolero.

Na teren su stupili supruga Sofija, kćerka i dva sina u majicama na kojima je pisalo - Hvala, tata".

Svečanost nisu propustili njegovi kapiteni Dijego Lugano, Dijego Forlan i Dijego Godin. Stigao je, iako teško bolestan, Oskar Tabares, jedan od glavnih trenera u Suarezovoj karijeri. Pod njegovim vođstvom Luis je odigrao 131 utakmicu (više je odigrao samo za klub kod Luisa Enrikea).

Suares je ovog ljeta osvojio bronzu na Kupu Amerike, njegovim golom u drugom minutu nadoknade Urusi su izjednačili protiv Kanade, a Pistolero je dao i gol u penal seriju za medalju.

Suares je dao 69 golova u 142 utakmice za reprezentaciju. On je najbolji strijelac - Edinson Kavani je dao 58 golova, Dijego Forlan 36, ​​niko od sadašnjih igrača nije ni blizu

Po broju nastupa za reprezentaciju Suares je drugi, iza Dijega Godina (161).

Četiri puta je bio na Mundijalima, najdalje polufinale izboreno 2010. njegovom odbranom rukom na gol liniji u posljednjem napadu Gane, koja nije realizovala penal, a onda u seriji jedanaesteraca je dvostruki svjetski prvak Urugvaj, bio prvi put među četiri još od 1970. godine.

Pistolero je 2011. godine osvojio za Urugvaj posljednji naslov prvaka Amerike, bio najbolji igrač turnira.

Naravno, u video obraćanju od minut i po, Suaresu i njegovoj publici se zahvalio Leo Mesi,

"Znam sa koliko si ljubavi i strasti igrao za Urugvaj. Vidimo se uskoro da igramo zajedno", poruči je Suaresu klupski drug iz Inter Majamija.

Obratio se i Nejmar sa kojim je sjajno igrao u tandemu u Barseloni.

Bonus video: