Belami cijeni „sokole”, sjeća se i Prosinečkog: Navijači su ga obožavali, mnogo je pušio

„Crna Gora je nepredvidiv tim, dobar u tranziciji i veoma opasan”, rekao je selektor Velsa

17680 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Selektor Velsa je čovjek kojeg fudbalska javnost pamti kao igrača Njukasla i Mančester sitija, napadača koji nije imao strah ni od koga i koji je često znao da pređe granice fer-pleja.

Kreg Belami je sada u drugoj ulozi, vođa je ekipe koju Crna Gora u ponedjeljak (20.45) želi da napadne i juri prvu pobjedu u B Ligi nacija.

Belami je kao igrač gostovao u Podgorici 2010, tada je naša selekcija slavila 1:0...

„Sjećam se tog meča. Ko je ono dao gol? Mirko Vučinić? Sjajan igrač”, rekao je Belami na konferenciji za medije.

Upoznat je sa fudbalerima sa ovih prostora - zna dobro ko su Dejan Savićević, pa i Robert Prosinečki.

„Pamtim Savićevićev meč protiv ekipe Kolo Kolo, kao i onaj sjajan gol za Milan u finalu Lige šampiona protiv Barselone 1994. godine. Prosinečkog se sjećam kao igrača Real Madrida i Barselone, kasnije je bio u Engleskoj, gdje je uvijek teško igrati. Znam da je mnogo pušio, ali navijači su ga obožavali. Bio je genijalan igrač, nedostaju sada takvi fudbaleri”, kazao je Belami.

A sadašnji tim Crne Gore?

„Gledao sam Crnu Goru, ima snažne igrače. Brzi su, a nekad se brane duboko i ne ostavljaju mnogo prostora. Crna Gora je nepredvidiv tim, dobar u tranziciji i veoma opasan. Biće veoma težak meč za nas, mislim drugačiji od onog koji smo igrali sa Turskom”, izjavio je Belami, čiji tim je u petak u Kardifu odigrao 0:0 protiv učesnika nedavno održanog Eura.

Ne igra se u Podgorici već u Nikšiću, ali Velšanima je svejedno.

„Nije bitno gdje igramo. Najvažnije je da mi budemo najbolji što možemo”, jasan je Belami.

Naša javnost dobro poznaje i Arona Ramzija, nekadašnjeg kapitena Arsenala.

„Crna Gora je talentovan su tim i neće nam biti lako da je zaustavimo. Znamo kako je za Vels uvijek bilo teško da igra u Crnoj Gori, moraćemo da odigramo maksimalnim intenzitetom da bismo pobijedili”, poručio je iskusni vezista.

Vels je bio bliži trijumfu protiv Turske, više od pola sata je imao i igrača više...

„Protiv Turske smo imali nekoliko šansi da damo gol, ali nismo uspjeli. Nadam se da ćemo to popraviti u ovom duelu. Najbitnije da pokazujemo napredak”, zaključio je Ramzi.

Bonus video: