Belami o "najtežim uslovima", vozaču autobusa do Nikšića, uništenoj jakni...

Ali, ponekad naučiš i iz toga - dodao je selektor Velsa nakon utakmice po pljusku protiv Crne Gore u Ligi nacija

26758 pregleda 100 reakcija 10 komentar(a)
Belami nakon meča u Nikšiću, Foto: FA Wales/X
Belami nakon meča u Nikšiću, Foto: FA Wales/X

Nije bitno gdje igramo, najvažnije je da budemo najbolji što možemo - bio je odgovor Krega Belamija pred meč sa Crnom Gorom kada je novinare zanimalo njegovo mišljenje o promjeni grada domaćina meča Lige nacija.

Selektor Velsa poslije utakmice koja se umjesto u Podgorici odigrala u Nikšiću, ipak, imao je mnogo toga da kaže o gostovanju u Crnoj Gori.

Njegova selekcija po nikšićkom pljusku savladala je Crnu Goru sa 2:1, nakon što je oba gola postigla tokom prva tri minuta, a potom preživjela mnoge šanse "sokola"

"Ovo su najteži uslovi u kojima sam ikad bio", nema dilemu Belami, a prenosi BBC.

Kaža da ništa tokom putovanja u Crnoj Gori nije bilo lako.

"Promjena mjesta odigravanja utakmice, putovanje do grada gdje se igralo, vozač autobusa kojem se nigdje nije žurilo, vremenski uslovi... Ali, ponekad naučiš i iz toga", dodao je Belami.

Smatra i da na kraju to nije bila fudbalska utakmica.

"Vremenski uslovi nisu dozvolili da to bude. Morao sam da se presvučem, jer nisam mogao da nosim patike, a moje bomber jakne više nema".

Zato je okršaj kraj Bistrice uporedio sa drugim sportom...

"Bio je to boks meč, oba rivala su ostala na nogama, ali mi smo slavili - ponekad se više ponosiš takvim pobjedama", ocijenio je seletor Velsa.

Kreg Belami
foto: FA Wales/X

Nekadašnji fudbaler Njukasla, Liverpula i Mančester sitija ne krije da se "zaljubio" u momke sa kojima je ovog septembra prvi put radio.

"Poslije utakmice sam bio veoma srećan zbog pobjede, ali i tužan jer se sjutra svi vraćaju u svoje klubove. Bilo je ovo 10 nevjerovatnih dana", zaključio je Belami.

Vels nakon dva kola Lige nacija ima remi sa Turskom i pobjedu nad Crnom Gorom, dok je naša selekcija poražena u oba meča - osim "zmajevima" morala je da čestita i Islandu.

Bonus video: