Mladi kao seniori - zaigrali tek nakon 0:2 i ispromašivali se protiv Švajcarske na DG areni

Izabranici Nikole Rakojevića ostavili mnogo bolji utisak protiv favorita nego što to pokazuje konačan rezultat

10468 pregleda 5 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore poražena je od Švajcarske 2:0 na "DG areni", u 8. kolu grupe E kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Švajcarci, od večeras lideri grupe, opravdali su ulogu favorita i slavili golovima defanzivca Ajtrahta iz Frankfurta Aurela Amende u 22. i veziste švajcarskog tuna Valmira Matošija u 27. minutu.

Ovo je za izabranike Nikole-Peca Rakojevića peti poraz u ovom ciklusu, uz dvije pobjede i jedan remi. Crna Gora je pretposljednja, iza Švajcarske, Rumunije, Finske i Albanije, a ispred Jermenije.

Sve su prilike da će tako i završiti ciklus, u kojem je u novembru čekaju domaći meč sa Rumunijom i gostovanje Finskoj.

Mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore
foto: FSCG

Duel na "DG areni" neodoljivo je podsjetio na okršaj naše seniorske reprezentacije protiv Velsa u Nikšiću noć ranije - Crna Gora se, naime, razigrala tek kada se našla u zaostatku od dva gola. I imala je dovoljno šansi da se vrati u meč, ali nije uspjela.

Razlika je u tome što Rakojevićev tim nije primio golove baš tako brzo kao starije kolege u ponedjeljak, ali jeste u kratkom vremenskom intervalu - u razmaku od samo pet minuta, sredinom prvog poluvremena.

Amende je nakon kornera nadskočio našeg štopera Andreja Đurića i glavom zakucao loptu u mrežu, dok je Matoši iskoristio sjajnu asistenciju Viligera iz Lucerna i neometan pogodio na drugoj stativi.

Crna Gora - bezopasna u prvom poluvremenu, ali stvari su se promijenile u nastavku.

Rakojevićevi momci zaslužili su barem da postignu jedan gol, s obzirom na broj šansi koje su stvorili.

Jak udarac Nikole Janjića iz slobodnog udarca u 52. minutu, koji je golman Lorec odbranio krajnjim naporom, kao da je bio "katalizator".

Crna Gora je krenula i prilike su se ređale.

Ognjen Bakić je u 60. minutu ostao sam nakon sjajnog pasa Balše Toškovića preko glave, ali nije uspio da šutira onako kako je mislio.

U 66. minutu Janjić je nakon dubinskog pasa izašao sam na gol, pokušao je lob-udarcem i promašio u vjerovatno najboljoj šansi na meču.

Samo dva minuta kasnije opet je Janjić išao sam na golmana, pokušao je driblingom, ni to nije upalilo.

Nikola Janjić
foto: FSCG

Janjić je koji minut ranije sjajno centrirao, lopta je za koji centimetar promakla Toškoviću.

Upravo je Tošković bio najbliži golu, u 72. minutu je ostao sam na lijevoj strani i odapeo lijevom nogom, lopta je okrznula stativu.

Na kraju su šanse imali i Švajcarci, budan je bio golman Ivezić.

CRNA GORA - ŠVAJCARSKA 0:2 (0:2)

Podgorica - "DG arena". Gledalaca: 100. Sudija: Kristijan-Petru Kiokirka (Austrija): Strijelci: Amenda u 22. i Matoši u 27. minutu. Žuti kartoni: Bajović (Crna Gora), Jašari, Amenda (Švajcarska).

Crna Gora: Ivezić, Vuković, Đurić, Malentijević, Gašević (88. Đeljaj), Bulatović (46. Kujović), Bajović (75. Pajović), Janjić, Bakić, Ćetković (75. Krivokapić), Tošković.

Švajcarska: Lorec, Otiger (87. Atekame), Amenda, Žakez, Manjin (74. Okoh), Jašari, Matoši, Surdez (59. Foso), Dos Santoš, Viliger (87. Avdulahu), Muci (46.Fink).

Bonus video: