Rakojević: Pokazali smo da možemo, iako rezultat govori drugačije

Uvijek sam, međutim, bio pristalica rezultata i volio bih da smo odigrali manje korektno, a da smo rezultatski bolje prošli, kazao je selektor mladih

6562 pregleda 10 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Selektor mlade reprezentacije Crne Gore Nikola Rakojević kazao je da su njegovi momci zaslužili daleko više nego što to pokazuje konačan rezultat, ne samo večeras protiv Švajcarske (0:2), već i prije četiri dana u Rumuniji (0:1).

Švajcarci, lideri grupe, opravdali su ulogu favorita na DG areni i slavili sa dva brza gola sredinom prvog poluvremena, nakon čega su se crnogorski fudbaleri ispromašivali u nastavku.

"Žao mi je zbog momaka što se ovako završilo, jer po prikazanom su zaslužili puno više. Primili smo prvi gol iz prekida, gdje su u visini imali prednost u odnosu na nas, iako smo morali drugačije da reagujemo", kazao je Rakojević.

"Mislim da smo, uprkos svemu, odigrali smo korektnu utakmicu, što ne pokazuje rezultat. Uvijek sam, međutim, bio pristalica rezultata i volio bih da smo odigrali manje korektno, a da smo ga imali".

Slično je, tvdri Rakojević, bilo i u petak u Rumuniji.

"Djeluje pomalo poražavajuće, primili smo tri gola u dva meča, nismo postigli gol, a kada se pogleda statistika priča je potpuno drugačija. Moramo da izvučemo pouke i siguran sam da ako budemo i približno ovakvi što se tiče igre i stvaranja šansi u novembru protiv Rumunije i Finske, mislim da će biti puno drugačije".

Uprkos porazu, mlada reprezentacija je pokazala da ima šta da da seniorskoj reprezentaciji.

"Adžić, Perišić, Đukanović, svi su oni bili u seniorskom timu za ovaj ciklus i volio bih u budućnosti da bude još više igrača iz mlade. Iako smo izgubili, u ova dva meča smo pokazali da ima fudbalera koji mogu uskoro da igraju i u A timu".

Nikola Janjić je bio jedan od najboljih u našem timu, iako je propustio dvije dobre šanse.

"U prvom poluvremenu nismo bili na nivou, desio se pad koncentacije, znali smo da su opasni iz prekida, da imaju visoke igrače... Pokazali smo, ipak, karakter, želju i borbu, stvorili smo četiri velike prilike, ja sam imao dvije, bile su istovjetne situacije - lopta mi je bježala od noge, nismo uspio da je usmjerim ka golu. Zaslužili smo barem jedan pogodak i žalimo za ove dvije utakmice, jer rezultati nisu prava slika u odnosu na ono što smo pružili", kazao je Janjić za RTCG.

Bonus video: