Vatreni klasik na "Krojf areni", gol-mašina Kejn pogodio dva puta u svom 100. meču

Spuštena zavjesa na septembarske akcije u novoj sezoni Lige nacija

7866 pregleda 0 komentar(a)
Kejn sa Aleksander Arnoldom i Maduekeom slavi 68. gol na 100. meču, Foto: Reuters
Kejn sa Aleksander Arnoldom i Maduekeom slavi 68. gol na 100. meču, Foto: Reuters

Posljednji dan septembarskih akcija u Ligi nacija donio je sjajan evropski klasik u Amsterdamu, još jednom je potvrdio klasu Harija Kejna, dok je Bosna i Hercegovina u Budimpešti pokazala da dobrih 88 minuta protiv Holandije nisu bili slučajnost...

Komšije i veliki fudbalski rivali Holandija i Njemačka susreli su na "Johan Krojf areni", a čuveni derbi nije razočarao ni ovog puta - četiri gola, dosta lijepih poteza i šansi i na kraju podjela bodova (2:2).

"Lale" su povele već nakon dva minuta kada je pogodio Tijani Rejnders nakon što ga Rajan Gravenberh majstorski ostavio "jedan na jedan" sa Mark-Andre ter Štegenom.

Već do poluvremena ekipa Julijana Nagelsamana okrenula je stvari u svoju korist - ponajviše zahvaljujući Denizu Undavu.

Napadač Štutgarta najprije je u 38. minutu zatresao mrežu, a potom je učestvovao u akciji zahvaljujući kojoj je Džošua Kimih pogodio za 2:1.

Ipak, da bodovi ne završe kod istočnih komšija pobrinuo se Denzel Damfris u 50. minutu kada je završio lijepu akciju Ćavija Simonsa i Brajana Brobija.

Nakon dva kola u Ligi A3 Holandija i Njemačka imaju po četiri boda.

Drugi meč ove grupe odigrali su Mađarska i Bosna i Hercegovina, a okršaj u Budimpešti završen je bez pobjednika i golova - 0:0.

"Zmajevi" Sergeja Barbareza tako su pokazali da dobra partija protiv Holandije, kada su do 88. minuta bili u igri (gubili 3:2), a potom potonuli do kraja (5:3), nije bila slučajnost.

Heroj večeri je Hari Kejn - legedna engleskog fudbala protiv Finske je u Ligi B odigrala 100. utakmicu za "gordi Albion", a jubilej je začinila sa dva nova pogotka na "Vembliju", dovoljna za trijumf od 2:0.

Prvi gol postigao je nekoliko trenutaka nakon što je njegove makazice zaustavio Lukas Hradecki, dok je do drugog, a ukupno 68. pogotka u reprezentaciji, stigao kada su Trent Aleksander Arnold i Noni Madueke otvorili odbranu Finaca.

Liga nacija nastavlja se u oktobru, sa nova dva kola.

Bonus video: