Treći Podgorica Trophy okupio skoro 100 ekipa

Festival fudbala za namjlađe na Kampu FSCG

3866 pregleda 2 komentar(a)
Ekipa Zlatne lopte, Foto: Privatna arhiva
Ekipa Zlatne lopte, Foto: Privatna arhiva

Na terenima Kampa Fudbalskog saveza Crne Gore večeras je otvoren treći po redu turnir mlađih kategorija "Podgorica Trophy", u organizaciji fudbalskog kluba Zlatna lopta.

O kakvom je turniru riječ, najbolje oslikavaju brojke, ali i imena - učestvuju čak 92 tima, među kojima su regionalni velikani poput Crvene zvezde, Partizana, CSKA iz Sofije, Sarajeva, Željezničara, Borca iz Banjaluke... Učestvuje i sedam ekipa iz Kazahstana, tu je i hrvatski Adiratik, Du Talent iz Dubrovnika.

Za četiri dana, na terenima kampa FSCG, Budućnosti i OFK Titograda biće odigrano preko 200 utakmica.

- Kao ozbiljni domaćini velike fudbalske manifestacije za djecu, pripreme za održavanje turnira počeli smo već u januaru. Kako Podgorica nema hotel sa većim smještajnim kapacitetom, prvi korak je bio rad na smještaju ekipa u više hotela u gradu. Veliku pomoć u organizaciji turnira dobili smo od Fudbalskog saveza Crne Gore, jer su nam omogućili da se ovaj festival fudbala održava nja njihovim terenima - u ime organizatora kazao je Zlatko Kostić, nekadašnji fudbaler Budućnosti.

Podgorica Trophy
foto: Privatna arhiva

Ceremoniju svečanog otvaranja, pred dobro popunjenim tribinama, uz prisustvo mnoštva mališana u raznim godištima, uljepšao je i vatromet koji je proparao nebo iznad Podgorice.

- Turnir se paralelno igra za pet različitih uzrasnih kategorija. Sa velikim zadovoljstvom smo dočelali regionalne velikane, ali ekipe iz Bugarske, Kazahstana... Posebno mi je drago što će svoje fudbalske kvalitete na turniru pokazati i brojne ekipe iz Crne Gore - kazao je Kostić.

Bonus video: