Lovćen se vraća na scenu, trener Jablan vapi: Dosta nam je „degažiranja”, želimo konačno na naš stadion

Najstariji crnogorski klub sjajno startovao u Drugoj ligi, Ivan Jablan vjeruje da će ekipa narednu polusezonu zaigrati na novom stadionu na Cetinju

5013 pregleda 8 komentar(a)
Foto: FK Lovćen
Foto: FK Lovćen

Najstariji sportski crnogorski klub već sedam godina ne igra na Cetinju, ali Lovćen napokon ima povoljne vjetrove i kormilo u rukama ljudi koji čine sve za status zaslužen tradicijom, velikim fudbalskim imenima koje je iznjedrio i zadužio sveukupnu zajednicu. Lovćen je u Drugoj fudbalskoj ligi u ovoj sezoni sjajno startovao, neporažen je u prvih pet kola - ima tri pobjede, za 2. mjesto na tabeli sa bodom manje i utakmicom manje od Rudara.

Nije samo ohrabrujući podatak da Lovćen igra lijepo i dobro, već i da ga vode “njegova djeca” - šef struke je nekadašnji vihorni napadač Ivan Jablan, pomaže mu saigrač Blažo Perutović, trener golmana je Joco Perović, a počeo je uz njih trenerski zanat da peče i Igor Marković.

- Mi nismo postavili ciljeve, nećemo to ni raditi iako je postalo očigledno da smo prelazni rok odlično iskoristili. Imao sam odriješene ruke, akcenat sam stavio na dovođenje mladih, perspektivnih igrača, uglavnom reprezentativaca naših mlađih reprezentativnih selekcija, uz par iskusnijih igrača koji bi im bili orjentir. Za sada ekipa djeluje kao sjajan spoj mladosti i iskustva, a o ambicijama nećemo pričati. Klub smo izuzetno skromnog budžeta, ali sa svim ugovorenim obavezama ispoštovanim u roku i za sada nam je najvažnije da afirmišemo što više fudbalera. Naravno, ako se ukaže prilika da i mi iz prikrajka ugrabimo nešto više, zašto da je ne iskoristimo - zapitao se 45-godišnji trener Ivan Jablan.

On je ekipu preuzeo u januaru, s lakoćom je uveo u mirne vode drugoligaškog karavana, a sada...

- Sada je najvažnije da nastavimo projekat vrijednog i predanog rada u svim kategorijama i spremni dočekamo dan kada ćemo igrati na svom stadionu. Očekujemo da će to biti u drugom dijelu sezone, tačnije pobjednik na tenderu se do kraja godine obavezao da će radovi biti završeni. Fale još stolice, podloga i da se uredi prostror oko terena. Dosta nam je više “degažiranja”, u ovoj sezoni smo jednom bili domaćini na kampu FSCG, a u drugoj pored na stadionu OFK Titograda. U prošloj smo koristili i stadione Petrovca, Bokelja i tako sve od 2017. godine. Dobre igre i rezultati do otvaranja našeg stadiona značili bi i veću podršku publike u nastavku prvenstva, a to bi nam značilo - objasnio je Jablan.

Ipak, u Lovćenu imaju uslove za rad.

- Imamo idealne uslove, terene s osvjetljenjem i kvalitetan i posvećen tim trenera koji već dvije i po godine fantastično radi sa svim mlađim kategorijama. Interesovanje i pozivi iz stručnih štabova svih mlađih reprezentativnih selekcija tome su potvrda. A i mi u prvom timu pratimo rad, već su debitovali u Drugoj ligi kadet Danilo Janković i Andrej Martinović, koji je standardan u selekciji Radovana Kavaje. Moram pohvaliti i sve polaznike naših mlađih selekcija, koji posvećeno rade, uz neupitan talenat - zaključio je Jablan.

Bonus video: