Halandov avgust

Erling Haland najbolji je fudbaler Premijer lige u avgustu u sezoni 2024/2025. godine, u prvom mjesecu u sezoni Norvežanin je tradicionalno najubojitiji - 11 utakmica do sada a 19 golova!

5400 pregleda 0 komentar(a)
Haland je od 70 svojih golova u Premijer ligi, čak 19 dao u avgustu, Foto: Reuters
Haland je od 70 svojih golova u Premijer ligi, čak 19 dao u avgustu, Foto: Reuters

Erling Haland najbolji je fudbaler Premijer lige u avgustu u sezoni 2024/2025. Za napadača Mančester sitija, glasala je velika većina posjetilaca sajta najbogatije nacionalne lige na svijetu.

Norvežanin je u tri avgustovske klupske utakmice postigao sedam golova, što je bio i najbolji učinak u ligi.

Kompletirao je dva het-trika, zaredom protiv Ipsviča (4:1) i Vest Hema (3:1), a pogodio je i u derbiju protiv Čelsija (2:0).

Tek, 24-godišnji Norevžanin najbolju statistiku ima upravo u avgustu, jer je u tri dosadašnja od dolaska iz Borusije Dortmund u tabor "građana", u 11 utakmica dao 19 golova.

"Obožavam avgust, nakon odmora i pripreme noge su mi lake. Osjećam se najbolje", objasnio je ranije taj podatak Norvežanin, koji ima prosjek veći od gola po utakmici u Premijer ligi - 70 golova u 69 nastupa.

Norvežanin je postao prvi igrač koji je postigao het-trik u dva od prva tri meča u sezoni u engleskom klupskom fudbalu još od sezone 1994/1995. kada je Pol Džuel to uspio u Brentfordu, ali u nižoj kvalitativnoj ligi.

Bonus video: