Ukrajincu kandidatura za nagradu "Lav Jašin" i ugovor do ljeta 2030. u Realu

Real Madrid je zvanično obavijestio da je ukrajinski golman Andrej Lunjin potpisao novi ugovor sa "kraljevskim klubom" do 30. juna 2030. godine

2596 pregleda 0 komentar(a)
Lunjin je od Peresa dobio ugovor izdašniji od svih insajsderskih informacija, Foto: twitter/realmadrid
Lunjin je od Peresa dobio ugovor izdašniji od svih insajsderskih informacija, Foto: twitter/realmadrid

Real Madrid je zvanično obavijestio da je ukrajinski golman Andrej Lunjin potpisao novi ugovor sa "kraljevskim klubom" do 30. juna 2030. godine.

Lunjin je 2018. godine kao 19-godišnjak prešao u Real Madrid, prvom timu pridružen je 2020. godine. Sa klubom je osvojio je 10 trofeja - dvije Lige šampiona, dvije la Lige, po dva Superkupa Evrope i Španije, te Kup kralja i Svjetsko klupsko prvenstvo.

Odbranama tokom prethodne sezone, Lunjin je kandidovan od strane Uefa i za trofej Lav Jašin koji će se dodjeljuje najboljem golmanu u sezoni.

Lunjin nije branio od starta sezone, tačnije od finala Lige šampina, kada je Karlo Anćeloti na Vembliju se odlučio za iskusnog Belgijanca Tiba Kurtou.

Ipak u prošloj sezoni Lunjin je zbog povrede Kurtoe bio prvi golman, spektaklualrnim odbranama i rekordima je uveo ekipu u finale Lige šampiona. Naročito je bio inspirasn u utakmicama sa Lajpcigom i Mančesetr sitiejm, koje je baš on skinuo sa evropskog trona.

On je imao ugovor sa Realom još na ovu sezonu, insajderske informacije bile su da će dobiti novi do ljeta 2028. gdoine, ali je predsjednik Florentino Peres odlučio da Ukrajianc zaslužuje više.

Bonus video: